Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Α Ν ΜΕ ΤΟΛΜΗ, οξυδέρκεια, πραγματισμό και ψυχρή, επίμονη, θουκυδίδεια επιστήμη εντοπισθούν, αναλυθούν και εννοηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι κ.κ. Σημίτης και Γιωργάκης πρώτοι λιποτάκτησαν κι εγκατέλειψαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου και πρώτοι έσπευσαν, τότε, με το Σχέδιο Ανάν να ξεπουλήσουν την Κύπρο, θα φανεί περίτρανα ότι: Για τους ίδιους και παραπλήσιους – πάντως ομομήτριους – λόγους, κατέστρεψαν και καταστρέφουν την Ελλάδα. Μαζί τους, έκτοτε έως σήμερα, κι οι συνεργάτες τους και οι διάδοχοί τους και οι συνοδοιπόροι τους, στην Αθήνα και στη Λευκωσία: Ηγετίσκοι εξαθλίωσης του Ελληνισμού, κυβερνώντες εκεί και εδώ: Μια διαρκής και αποδεδειγμένη ντροπή κι απόγνωση για τον λαό σε Ελλάδα και Κύπρο, που με τις ψήφους του τούς ανέβασε στον θρόνο, βάζοντας, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, θηλιά αγχόνης στον λαιμό του.

Δ Ι Ο Τ Ι η σχέση τους με την πολιτική, σε οποιονδήποτε τομέα, είτε είναι για τα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, είτε είναι για την οικονομία, την εσωτερική διακυβέρνηση, την παιδεία, την ουσιωδώς δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, έχει έναν και τον ίδιο παρονομαστή: Την αρχομανία και μόνο την αρχομανία. Ακόμα κι επί πτωμάτων. Γι’ αυτούς, κανένα εθνικό συμφέρον, κανένα συμφέρον του λαού, κανένα κρατικό συμφέρον δεν υπάρχει, αν αυτό δεν εξυπηρετεί το δικό τους προσωπικό, ιδιοτελές συμφέρον, πρωτίστως της αρχομανίας.

Τ Ο ΚΟΜΜΑ, οι θεσμοί, το πολιτικό σύστημα, τα πάντα, στην προκρούστεια κλίνη της αρχομανίας τους. Να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στον θρόνο. Στην πρωθυπουργία εκεί, εδώ στην προεδρία: Στην εξουσία: Οι ίδιοι αυτοπροσώπως κι η πολύτιμη για τις ανάγκες τους καμαρίλα, με τις προσωπολατρικές τους φατρίες, τους επ’ αμοιβή ή και προσδοκώντες αντιπαροχή, γλύφτες, υμνωδούς, γλοιώδες χειροκροτητές, αργυρώνητα πειθήνια όργανα… Διότι πάντα οι αρχομανείς χρειάζονται, απαραιτήτως, υποτελείς. Υποτακτικούς. Ραγιάδες και γιουσουφάκια. Κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν των ιδίων: Όπως οι ίδιοι με ραγιαδισμό υποκλίνονται στη θέληση του κάθε ισχυρότερου είτε νεοσουλτάνου της Άγκυρας, είτε νεοαποικιοκράτη του Λονδίνου, νεοπλανητάρχη της Ουάσιγκτον, νεοράιχ του Βερολίνου, έτσι θέλουν να απολαμβάνουν την προς τους ιδίους συμπεριφορά των δικών τους υποτακτικών.

Ε Α Ν ΧΑΣΟΥΜΕ την Κύπρο, θα χάσουμε και την Ελλάδα, έλεγε τότε που δημιουργούσε τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδος – Κύπρου ο μακαρίτης ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Ο γιος του -κακή τη μοίρα πρωθυπουργός- Γιωργάκης Α. Παπανδρέου, αφού έκαμε (με τους εδώ) ό,τι μπορούσε για να χάσουμε την Κύπρο, οδηγεί και την Ελλάδα στον χαμό. Δοχεία συγκοινωνούντα. Απολύτως και διαρκώς…

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Να παρακαλέσουμε όποιον έχει εντοπίσει οτιδήποτε που προκύπτει από δήλωση του Μπαν Κι Μουν, της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας ότι, στην «3μερή» της ΝΥ, ο κ. Χριστόφιας δεν άφησε στο απυρόβλητο την τουρκική αδιαλλαξία και τις τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ, να μάς το στείλει με… αντίγραφο στην αξ. κ. Γκιούρωφ του ΠΓ και στον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ;