Νέα Υόρκη. Την πολυθρύλητη και πολυσυζητημένη πρεσβευτική κατοικία στην Νέα Υόρκη,  άνοιξε χθες, μετά από σχεδόν μια 5ετια ανακατασκευών και επισκευών,   ο Πρέσβης της Ελλάδος στον ΟΗΕ κ. Αναστάσιος Μητσιάλης με αφορμή το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε αυστηρά  περιορισμένο κύκλο προσκεκλημένων. Ο Έλληνας πρέσβης τον ΟΗΕ με ένα εύστοχο αλλά πολύ εύσχημο τρόπο στον μικρό και σύντομο χαιρετισμό του προς τους καλεσμένους του, που ήταν οι εργαζόμενοι στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκη και στο ελληνικό γραφείο Τύπου και στον ΕΟΤ, έδωσε το στίγμα του απαντώντας στα κακόβουλα και κατευθυνόμενα προηγούμενα  δημοσιεύματα  που έκαναν λόγο για σκάνδαλο εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα  μεταξύ άλλων ανέφερε, σας υποδέχομαι εδώ στην επισκευασμένη κατοικία του εκάστοτε  Έλληνα πρέσβη στον ΟΗΕ  και η οποία τελικά  με ένα ελάχιστο κόστος της τάξεως των περίπου 500.000 euros, το οποίο ανέλαβε το υπουργείο των εξωτερικών,   επισκευάστηκε και επιδιορθώθηκαν όλες οι τεχνικές σοβαρές  βλάβες του κτηρίου, το οποίο το καθιστούσε σχεδόν ακατοίκητο,  για να κόψουμε μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα».

Εν συνεχεία παρουσίασε τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος  στην Νέα Υόρκη κ. Γιώργο Ηλιόπουλο τον οποίο και καλωσόρισε  καθώς επίσης  και τον νέο διευθυντή και προϊστάμενο του γραφείου τύπου της Ελλάδος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου παλαιό στην ΝΥ ο οποίος επανήλθε  πάλι μετά από χρόνια στην ΝΥ.

Ο κ. Μητσιάλης αναφερόμενος στην κατάσταση της Ελλάδος εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας πως «παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της χώρας τις οποίες όλοι βιώνουμε ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στο τέλος όλα θα έχουν ελπίζω μια θετική για την πατρίδα κατάληξη».  Μάλιστα επειδή οι προσκεκλημένοι του ήταν κατά μείζονα λόγο διπλωματικοί και κρατικοί υπάλληλοι ανέφερε πως από το 2012 καταργείται η επαχθείς φορολογία που είχε  επιβληθεί στην μισθοδοσία των ελληνικών διπλωματικών υπαλλήλων με την ευχή και την επισήμανση πως αυτή η θετική εξέλιξη θα ισχύσει και δεν θα μείνει στα χαρτιά όπως ανάλογη  ρύθμιση επί υπουργίας Ντόρα Μπακογιάννη τελικά αν και ψηφίστηκε έμεινε στα χαρτιά όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν ακούγοντας τον  έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι.

Οι ελάχιστοι  προσκεκλημένοι των ΜΜΕ  του Έλληνα πρέσβη στον ΟΗΕ  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τετ α τετ  off the record για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το ζήτημα των Σκοπίων ενώ δεν έλειψαν και οι πολύ προσεγμένες  γεύσεις  με ελληνικά παραδοσιακά  εδέσματα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι λίγοι αλλά εκλεκτοί προσκεκλημένοι του.