Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Αν με ρωτήσετε με τι θύμωσα την προηγούμενη εβδομάδα, θα σας πω αμέσως με τον Κάρολο Παπούλια.

Δεν με θύμωσε η καθυστέρηση με την οποία αποποιήθηκε την αμοιβή του – οικογένεια έχει ο άνθρωπος. Άλλωστε έχει δείξει πόσο large είναι με τα χρήματα, αφού ουδέποτε διεκδίκησε τα δανεικά από τον Ανδρέα ή τη Μιμή αργότερα.

Με εκνεύρισε η δήλωσή του περί Σόιμπλε και Φινλανδών που λοιδορούν τη χώρα του. Και επειδή, δυστυχώς, στην ίδια χώρα ζούμε, θα ήθελα να ρωτήσω τον καλό κύριο γιατί δεν ενοχλήθηκε όταν ο ΓΑΠ έτρωγε σφαλιάρες για το δημοψήφισμα. Αλλά να το θέσω πιο γενικά: Αν ο Πρόεδρος νομίζει ότι είναι ο Σόιμπλε που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας και όχι οι τύποι που κατά καιρούς φιλοξενεί γύρω από το τραπέζι του, πρέπει να μας επιστρέψει και αναδρομικά τα χρήματα που έλαβε.

Διότι το πρόβλημα, σεβαστέ Πρόεδρε, δεν είναι ο Σόιμπλε. Είναι όλοι οι άλλοι, της εξοχότητάς σας συμπεριλαμβανομένης.

Επί επτά χρόνια, Πρόεδρε, πήρατε περίπου 2 εκατ. ευρώ για μια δύσκολη δουλειά, να είστε αρχηγός του ελληνικού κράτους. Συγγνώμη που θα λαϊκίσω, αλλά ένα κέρινο ομοίωμα για τις παρελάσεις θα κόστιζε λιγότερο.

Κρίνω δε ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να επαναφέρω την πρότασή μου περί παλινόρθωσης της βασιλείας με ευνοϊκούς όρους. Βάζουν αυτοί τα λεφτά και μοιραζόμαστε τα έσοδα από τους τουρίστες.