Αποφάσισα να σας γράψω αυτή την επιστολή, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαβάζουν – ενημερώνονται αλλά ψηφίζουν, μαζί με άλλους που διαβάζουν αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, και με την οποία θα προσπαθήσω να περιγράψω τι (δεν) κάνω εγώ, ώστε να διαλύσω όλες τις παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις.

Διαβάζω ελλειπτικά, προσπερνώντας τα σημαντικά και κρίσιμα, επικεντρώνοντας στα ασήμαντα ή παραπλανητικά.

Αφήνω στο περιθώριο τα «αληθή» δημοσιεύματα και επικεντρώνομαι στα συκοφαντικά για να δημιουργώ απορίες και ερωτήματα αναπάντητα, ώστε όσοι με διαβάζουν να θεωρούνται ανόητοι ή ηλίθιοι.

Για να ενισχύσω και να τεκμηριώσω όλα τα παραπάνω προέβην στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Μετακόμισα σε άλλο σπίτι-αγρόκτημα που πληροί τεχνικές κατασκευαστικές προδιαγραφές βιοκλιματικής ενέργειας, με ενεργειακά πιστοποιητικά εξοικονόμησης ενέργειας και πράσινης ανάπτυξης, σύμφωνα με τα πρότυπα για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια (i4cense), σε αγροτο-τουριστική περιοχή, από όπου (με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας) μπορώ ανεμπόδιστα να εξασκώ την κύρια επιστημονική μου εξειδίκευση.

2. Εγκατέλειψα το πεπαλαιωμένο και ρυπογόνο αυτοκίνητό μου και χρησιμοποιώ ενοικιασμένη άμαξα τύπου carrocarrera που σέρνουν 345 άλογα του γείτονα, τα οποία έχω αναλάβει να ταΐζω εγώ. Η ανάγκη εκτροφής τόσων αλόγων συνδυάζει αφενός το χόμπι του γείτονα για τα άλογα, αλλά και τη δική μου ανάγκη μεταφοράς μεγάλων φορτίων που προκύπτουν από τις εκάστοτε ασχολίες μου (πχ μεταφορά συγγραμμάτων τα οποία εκπονώ).

3. Η παραπάνω άμαξα μου έχει παραχωρηθεί για test drive μακράς διαρκείας, από το οποίο οι εντυπώσεις και παρατηρήσεις θα εκδοθούν σε βιβλίο.

4. Προσέλαβα όχι Ελληνίδα αλλά αλλοδαπή οικιακή βοηθό, ώστε να προβάλω την πολύ-πολιτισμική μου προέλευση και καταγωγή και να δώσω έντονο αντιρατσιστικό παράδειγμα, την οποία αμείβω πλουσιοπάροχα (με ομόλογα δημοσίου).

5. Έγραψα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο το οποίο πληρώνει η μαμά μου, για να στηρίξω όσο μπορώ οικονομικά την ιδιωτική πρωτοβουλία.

6. Άλλαξα το αυτοκίνητο της συζύγου μου με οικολογικό κάρο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας το οποίο κινείται με βιοκαύσιμα και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον.

7. Στον κήπο μου καλλιεργώ οικολογικά, ζαρζαβατικά, λαχανικά κλπ κηπευτικά, τα οποία ποτίζω από υδατοδεξαμενή (στέρνα) συλλογής ομβρίων υδάτων, με ευθύνη και επιμέλεια την οποία έχω αναθέσει στην οικιακή βοηθό μας.

8. Σταμάτησα να χρησιμοποιώ τα μεγάλα και ρυπογόνα αεροπλάνα των γνωστών αεροπορικών εταιρειών και πλέον για τις μετακινήσεις μου σε χώρες και δραστηριότητες που δεν έχω δουλειά, πηγαίνω με learjet που χρησιμοποιεί κατά περίπτωση συγγενικό μου πρόσωπο.

9. Ορισμένα πάγια έξοδά μου τα ανέλαβε η πεθερά μου, όπως το νοίκι, η λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ της εβδομάδος, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, κλπ συμβάλλοντας και αυτή με τον τρόπο της στην οικογενειακή οικονομία.

10. Επιπλέον, εγκατέλειψα κάθε νεοπλουτίστικη συμπεριφορά ή συνήθεια, όπως life-style εκδηλώσεις, διακοπές σε κοσμικά νησιά και θέρετρα και γενικά κοινωνικές παραστάσεις που προκαλούν την εποχή που η πατρίδα μας κι ο λαός της (?) διέρχεται δυσχερή οικονομική κρίση.

11. Απομάκρυνα από το περιβάλλον και τις συναναστροφές μου, όλους όσους δεν έχουν δουλέψει πραγματικά ποτέ στην ζωή τους, ή τα βρήκαν όλα έτοιμα και παρουσιάζονται ως αυτοδημιούργητοι από το πηγάδι με τις λίρες. Διέκοψα κάθε επαφή και σχέση με άεργους, τεμπέληδες, αλαζόνες μπον βιβέρ, «βιτρινάτους», σπάταλους κι ανεπάγγελτους κουτοπόνηρους και λοιπούς παρατρεχάμενους του μηντιακού και οικογενειακού παρα-πολιτικού μας συστήματος, καθώς όλους όσους ασχολούνται με τις αποδόσεις χρηματιστηριακών προϊόντων που σχετίζονται με το ελληνικό χρέος (cds), αλλά και τις περίφημες ΜΚΟ = Μπίζνες Καλά Οργανωμένες.

12. Για τη φύλαξη του αγροκτήματος, της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά σε 24ωρη βάση, επέλεξα 8 ελληνικούς ποιμενικούς με pedigree από την ΕΛΑΣ, εκπαιδευμένους κατά της φόλας. Οι σκύλοι διαθέτουν ειδική άμαξα ταχείας επέμβασης με μπλε φάρο και ασύρματη επικοινωνία. Τους εν λόγω σκύλους χρησιμοποιώ εκ περιτροπής, τόσο για την ατομική μου ασφάλεια, όσο και για την ασφάλεια της οικογενείας μου κατά τις εξόδους μας. Παράλληλα με αυτούς και για την «εναέρια» προστασία μας χρησιμοποιώ ειδικά εκπαιδευμένους «παπαγάλους», οι οποίοι με τις «κραυγές» τους απομακρύνουν όλους όσους μπορεί να με ενοχλήσουν από απόσταση (πχ ΜΜΕ, blogs, τύπος κλπ).

Έτσι, κατάφερα να δώσω προς τα έξω στον κόσμο το παράδειγμα του ενσυνείδητου και νομοταγή πολίτη που χρειάζεται σήμερα η χώρα, αφού έθεσα στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών όλα όσα χρειάζονται γι την δίκαιη και διαφανή φορολόγησή μου.

Μ’ αυτό τον τρόπο καταδικάζω έμπρακτα καθένα που κάνει μεγάλη ζωή σπαταλώντας άσκοπα δεξιά και αριστερά, διαχωρίζοντας το «έσχες» από το «αίσχες» και το αίσχος, το ηθικό από το νόμιμο, επισημαίνοντας ότι, εδώ και αιώνες υπάρχουν βλάκες για να ζουν καλά οι «έξυπνοι» και ότι, ο σοσιαλισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά επάγγελμα.

Κλείνοντας διακηρύσσω προς κάθε κατεύθυνση ότι, όταν οι βλάκες αποκτάνε γνώμη εκτός από επικίνδυνοι, γίνονται και θρασείς.

Ένας εργαζόμενος νέος

Για την αντιγραφή
Συγγραφέας – Οικονομολόγος
Φωτεινός Παντογνώστης και  Καθοδηγητής