Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Μετά την Καλαμάτα, τα Γιάννενα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει πλέον για τα καλά μπροστά τις προεκλογικές μηχανές της Νέας Δημοκρατίας, με στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες στο σύνολο της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει την προοπτική αυτοδυναμίας στις εκλογές.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα, δείχνει αποφασισμένος να επενδύσει σε σημειολογίες. Έτσι, έκανε ουσιαστικά την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του από την Καλαμάτα, δηλαδή από την περιφέρεια η οποία τον τίμησε επί σειρά ετών αναδεικνύοντάς τον πρώτο βουλευτή από όλα τα κόμματα. Και συνεχίζει στα Γιάννενα, μια ταλαιπωρημένη περιφέρεια, η οποία παραμένει από τις φτωχότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι φυσικά ο πολιτικός γενέθλιος χώρος του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα σηκώσει πάνω του το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζει ότι ο ίδιος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Παράταξης, καθώς κομίζει την προσδοκία της αλλαγής και της διόρθωσης στη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται, ενώ την ίδια στιγμή, υπερέχει στην απευθείας σύγκριση με τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έτσι, η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας θα είναι δομημένη γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, με κύρια στόχευση την ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Με όραμα, να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική αξιοπρέπειά της.