Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την σφαγή στην πόλη Χούλα της Συρίας όπου 108 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν την Παρασκευή, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιθέσεις στη διάρκεια της 14μηνης εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, μια επίθεση την οποία οι συριακές αρχές διαψεύδουν. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία επιβεβαίωσαν ότι οβίδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κατοικημένης περιοχής της πόλης, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, άντρες της πολιτοφυλακής -γνωστοί ως Shabiha- εισέβαλαν σε σπίτια κατοίκων σφαγιάζοντας ολόκληρες οικογένειες.
«Πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και δολοφονούσαν οικογένειες, τη μια μετά την άλλη» ανέφερε πηγή στην Daily Telegraph.

Οι εικόνες από την Χούλα, μετά τη σφαγή, ήταν κάτι παραπάνω σοκαριστικές όπως περίεγραψε στη βρετανική εφημερίδα ο Martin Griffiths, αναπληρωτής διοικητής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία.

«Είναι πολύ δύσκολο. Είδαμε μια μάνα νεκρή μαζί με τα τέσσερα μικρά παιδιά της», είπε ο Griffiths.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της πολιτοφυλακής σκότωσαν τους κατοίκους πυροβολώντας τους εξ επαφής ή σφαγιάζοντάς τους.

Οι εικόνες δεκάδων μικρών παιδιών που σφαγιαστήκαν μέσα στα σπίτια τους προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε «με τους εντονότερους δυνατούς όρους» τη Συριακή κυβέρνηση για την διάπραξη της επίθεσης με τη χρήση βαρέων όπλων στη Χούλα.

Τα 15 κράτη-μέλη του Συμβουλίου, ανάμεσά τους και η Ρωσία και η Κίνα, χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι της Συρίας, «καταδίκασαν επίσης τις δολοφονίες αμάχων με πυρά από μικρή απόσταση και από άγρια σωματική κακομεταχείριση», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία αναγνώστηκε έπειτα από την τρίωρη έκτακτη συνεδρίαση του σώματος από τον αναπληρωτή πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στα Ηνωμένα Έθνη, Ταφίγκ Μουσάγεφ.

 

{youtube width=”640″ height=”510″}fZssv1FcVLA[/youtube]

Διαβάστε τον διεθνή Τύπο

Syria massacre: opposition forces share blame, says Russian minister