Μερικές φορές μια «ζωή όνειρο» μοιάζει άπιαστη. Οι μέρες και οι εβδομάδες περνάνε ασταμάτητα κάνοντάς μας να αισθανόμαστε παγιδευμένοι στη μετριότητα. Κι όμως, οι περισσότεροι το καταλάβατε ήδη ότι η ευτυχία δεν μοιάζει σε τίποτα με σκηνή Χολιγουντιανής ταινίας, αλλά έχει να κάνει με τις μικρές καθημερινές στιγμές που μας γεμίζουν χαρά. Ας βασιστούμε πάνω στο τελευταίο και ακολουθώντας τα απλά βήματα που θα σας παρουσιάσουμε, μπορούμε να φτάσουμε πιο κοντά σ’ αυτό που λέγεται «καταπληκτική» ζωή!

1. Ακολουθήστε Το Όνειρό Σας

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Αν, όμως, έχετε ανακαλύψει το πάθος σας στη ζωή, το δίχως άλλο κυνηγήστε το. Ίσως είναι κάτι που μπορείτε να το δοκιμάσετε επαγγελματικά. Ίσως, πάλι, είναι κάτι που μπορείτε να το τελειοποιήσετε παράλληλα με την καθημερινή σας εργασία, ως χόμπι. Οι πιθανότητες είναι αμέτρητες και οι ευκαιρίες πολλές, όταν έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και κυνηγήσετε έμπρακτα αυτό που αγαπάτε!

2. Βρείτε Χρόνο Για Χαλάρωση

Για να πετύχετε τους στόχους σας χρειάζεται σκληρή δουλειά. Είναι σημαντικό, όμως, να βρίσκετε χρόνο και για σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας λίγη χαλάρωση εντός της ημέρας, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να αποδίδετε στις καθημερινές σας εργασίες.

3. Δείξτε Ευγένεια

 

Αν ξεκινήσετε να συμπεριφέρεστε με ευγένεια στους άλλους και με αγνή διάθεση να προσφέρετε βοήθεια, θα δείτε ότι η ζωή σας θα εμπλουτιστεί με πολύ όμορφα συναισθήματα. Η ιδέα ότι κάνατε κάποιον ευτυχισμένο είναι αρκετή για να σας γεμίσει χαρά. Σίγουρα και στη δική σας ζωή θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, όμως –γιατί όχι;- βάλτε τα δυνατά σας να βοηθήσετε τους γύρω σας όπου μπορείτε. Η ψυχική ανταμοιβή θα δείτε πως είναι ανεκτίμητη.

 

4. Αγαπήστε Πραγματικά

 Κρατήστε κοντά σας τους ανθρώπους που αγαπάτε, δώστε προσοχή στις σχέσεις σας, κρατήστε επαφή με τους μακρινούς σας φίλους, ερωτευτείτε, περιποιηθείτε τους αγαπημένους σας. Όλα αυτά κάνουν τη ζωή «ανθρώπινη». Η ευτυχία που θα πάρετε από τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους είναι σαφώς μεγαλύτερη από την πρόσκαιρη χαρά που θα σας δώσουν τα λεφτά.

5. Πάρτε Ρίσκα

Πολλές φορές οι άνθρωποι αποφεύγουμε να κάνουμε κάτι επειδή το θεωρούμε δύσκολο ή τρομακτικό. Το μυαλό μας έχει τη δυνατότητα να μας σταματά από το να παίρνουμε τολμηρές αποφάσεις ή να δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο. Όμως, παρά να ζείτε κυριευμένοι από τον φόβο του ρίσκου, καλύτερα να μάθετε να ζυγίζετε τα πράγματα και να παίρνετε ρίσκα, όταν πιστεύετε πραγματικά ότι αυτά θα σας προσφέρουν την ευτυχία.

 6. Πείτε «Ναι»

 

Καιρός να αρχίσετε να λέτε «ναι» πιο συχνά. Συνήθως βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να προβλέψει τι θα γίνει αν πούμε «ναι» σ’ ένα δείπνο, ένα ταξίδι, μια πρόσκληση. Είναι όμως αδύνατο! Παρά να προσπαθείτε να αναλύετε τα πάντα, απλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι περισσότερο δεκτικός.

http://www.offsite.com.cy