Κάιρο, Αίγυπτος: Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και καταδικασμένος σε ισόβια για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης εναντίον του, Χόσνι Μουμπάρακ, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση μετά την μεταφορά του στην φυλακή, ανέφερε Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Όπως είπε ανώνυμα στο Associated Press, ο Μουμπάρακ χάνει κατά διαστήματα την επαφή με το περιβάλλον.

Η κατάσταση της υγείας του γενικά έχει επιδεινωθεί αλλά τώρα είναι σταθερή, πρόσθεσε. Τρέφεται πλέον μόνο με γιαούρτι και υγρά.

 

Την Κυριακή με άδεια των Αρχών τον επισκέφτηκαν στην φυλακή Τορά όπου κρατείται η σύζυγος του και οι νύφες του. Την προηγούμενη ημέρα είχε προσπαθήσει και πάλι να τον επισκεφτεί η σύζυγος του. Όταν το αίτημα δεν έγινε δεκτό κατηγόρησε τις αρχές της φυλακής ότι θα είναι υπεύθυνες για το θάνατο του,

Μετά την ανακοίνωση της ποινής και πριν μεταφερθεί στις φυλακές στις 2 Ιουνίου, ο δικηγόρος του Μουμπάρακ είχε αναφέρει ότι η κατάσταση του επιδεινώθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του τον συνόδευαν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν και αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος της λαϊκής εξέγερσης. Έκτοτε κρατούνταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στην ίδια δίκη αθωώθηκαν οι γιοι του που όμως κρατούνται γιατί αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών.

Πηγή:ΒΗΜΑ