protothema.gr

 

Σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντησή που είχε ο κ. Ευάγγελός Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, προχώρησε λίγο πριν τις 19:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία που έχει να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και να στείλει η Ελλάδα σαφές μήνυμα εθνικής συνενοχής και συνευθύνης.
«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση, μέχρι αύριο το βράδυ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αρχή του λόγου του.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο Συνασπισμός ξεκαθάρισε ότι δε μπαίνει στην κυβέρνηση, ζήτησε από όλους τους άλλους να φτιάξουν κυβέρνηση και απαίτησε από την κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί με πυρήνα τη ΝΔ να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, ωστόσο πως « άριστη λύση θα ήταν η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συνεργασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, δίνοντας έμφαση στην ιστορικότητα της στιγμής σημείωσε πως δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και είναι σημαντικό «να στείλουμε στο εξωτερικό μήνυμα εθνικής συνοχής και συνευθύνης».

Διαβάστε εδώ για το δίλλημα Βενιζέλου για το αν θα συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση