Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Απορώ πραγματικά γιατί η Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για το γεγονός, τη στιγμή που ο δήμαρχος εκφράζει την πλειοψηφία που τον ψήφισε. Τιμή τους και καμάρι τους.

Ο δήμαρχος που επιτέλους εφαρμόζει μια πραγματική προοδευτική πολιτική, ενάντια στην σκοταδιστική εκκλησία και στην τυχόν καθυστερημένη και αντιδραστική μειοψηφία, η οποία πιθανόν να αντιδράσει σε τέτοιες πραγματικά μοναδικές, για να μη πω, επαναστατικές δράσεις του Δημάρχου. Την άλλη φορά εύχομαι να πάρει ποσοστά του πάλαι ποτέ …..δηλαδή 99,9%.

Εκείνο που θα πρότεινα στην συνέχεια είναι να γκρεμίσει το άγαλμα του Βενιζέλου και στη θέση του να στήσει ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Ατατούρκ (ελευθερωτή), όχι του Μουσταφά Κεμάλ. Να καλέσει μετά εκατομμύρια Τούρκους και να βάλει και τους Πόντιους της πόλης, κυρίως εκείνους που τον ψήφισαν, να παν να τον προσκυνήσουν.

Επιπλέον και αυτό θα αποτελούσε πραγματική επαναστατική πράξη: Να οργανώσει και ένα παγκόσμιο συνέδριο και παγκόσμια συνάντηση όλων των ιερόδουλων της υφηλίου και μάλιστα να μοιράσει κουπόνια με έκπτωση στους άνεργους και κουπόνια για δωρεάν εξυπηρέτηση στους μακροχρόνια άνεργους, για λόγους αλληλεγγύης!

Να γυρίσει επιτέλους ο τροχός….

Αυτό κι’ αν είναι επανάσταση. Τύφλα να έχει ο Μαρξ και ο Λένιν!

Θα υπάρξουν βέβαια και άλλα υψηλά πολιτιστικά δρώμενα και έτσι όχι μόνο το πρόβλημα της ανεργίας θα λύσει η Θεσσαλονίκη με τον εμπνευσμένο Σκουλαρίκια, αλλά θα αναδειχτεί η συμπρωτεύουσα και πρώην συμβασιλεύουσα, στην ουσία και όχι στα λόγια στην πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της υφηλίου.

Όλοι αυτοί θα φαν, θα πιουν και θα  γλεντήσουν και σύμφωνα με του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» θα πέσουν απάνω τους να τα αρπάξουν. Τα μαγαζιά, οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ κ.λπ θα κάνουν χρυσές δουλειές. Αυτό έχει ουσία.

Έτσι θα λύσει ο δήμαρχος το οικονομικό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης που θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μέσα από τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ξεπεράσει η Ελλάδα τον χλευασμό των ξένων και θα αποκαταστήσει πια το απαξιωμένο και «στραπατσαρισμένο» της γόητρο.

Έτσι θα γίνει πάλι παράδειγμα, υπόδειγμα και πρότυπο για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

 

Ελλάδα το μεγαλείο σου !!!!
Ένα πράγμα μου δημιουργεί μόνο πραγματική απορία.

 

Άραγε ο Χάρρυ Κλυνν, ο Πόντιος, ψήφισε τον σκουλαρίκια δήμαρχο ή όχι; Αυτό το ερώτημα με τρώει!

Αν δεν τον ψήφισε, τότε θα έλεγα ότι έσωσε την τιμή των Ποντίων.

Αν τον ψήφισε τότε θα του ανάφερα το ποντιακό ανέκδοτο: Βουδ εσύ! βουδ κι’ εγώ;

 

Τι σημαίνει το ανέκδοτο θα του το πω, αν με ρωτήσει και θα του πω και πολλά άλλα ποντιακά ανέκδοτα, που έχω στη φαρέτρα μου καθώς και για τους συμπατριώτες του Θεσσαλονικείς Ποντίους.