Απίστευτη κόντρα και ένας  πόλεμος, με αποκαλύψεις, μαχαιρώματα κάτω από την μέση, δίκες και καταδίκες, ύβρεις και αλληλοκατηγορίες,  συκοφαντίες, απειλές και εκβιασμούς,     αγωγές και διαμάχες,    μεταξύ των ανταποκριτών και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ φαίνεται να έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια  και όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, τα άρθρα με βολές  ένθεν κακείθεν,  οι παρεμβάσεις και οι εξελίξεις ο πόλεμος και η σφαγή  καλά κρατεί.

Τελευταίο γεγονός   η δημόσια παρέμβαση  με σοβαρότατες αποκαλύψεις που έγιναν την Κυριακή 23 Ιουνίου  από το  γνωστό πρακτορείο GreekAmericanNewsAgency. Κείμενο με αποκαλύψεις  που έπεσε  στην δημοσιογραφική πιάτσα κυριολεκτικά ως  ωρολογιακή βόμβα διασποράς έτοιμη να εκραγεί!

Αποκαλύψεις που πέρασαν με αναδημοσιεύσεις ή παρεμφερή  θέματα και σε άλλα blog / sites.    Αποκαλύψεις που αν ισχύουν, πληροφορίες μας αναφέρουν,  σε ότι αφορά την πρώην  υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τις αποκαλύψεις που κάνει το GreekAmericanNewsAgency  για τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Θάνο Δημάδη  φέρεται να έχουν επιβεβαιωθεί και μάλιστα  εδώ και αρκετό καιρό…

Από την ημέρα της ανάρτησης του επίμαχου κείμενου στο GreekAmericanNewsAgency  που θίγει πολλά και πολλούς  και  κυρίως αφήνει εκτεθειμένο τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Θάνο Δημάδη γίνονται υπόγειες συνεννοήσεις μεταξύ και πολιτικών για να σταματήσει αυτή η απίστευτη κόντρα μεταξύ των ελλήνων  δημοσιογράφων και ανταποκριτών στις ΗΠΑ , ενώ  μέχρι στιγμής και ο  σταθμός του Φαλήρου(ΣΚΑΙ)  κρατά σιγή ιχθύος και τηρεί  στάση αναμονής. Μέχρι νεοτέρας αφού η έρευνα του πρακτορείου για το «τι συμβαίνει στην Νέα Υόρκη με τους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους» φαίνεται να έχει και συνέχεια όπως έδειξε η τελευταία ανάρτηση του GreekAmericanNewsAgency.

Ένας πόλεμος, χωρίς νικητές και ηττημένους,  όπως περιγράφεται  ως κατάρα που έχει πέσει στους έλληνες  ανταποκριτές,   το τέλος και την έκβαση  του οποίου ουδείς μπορεί να γνωρίζει το τέλος. Πάντως  ο μηχανισμός που φαίνεται να πυροδότησε την ωρολογιακή βόμβα διασποράς κατ αρχήν  φαίνεται να είναι  η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ανταποκριτών του ΣΚΑΙ και του MEGA Θάνου Δημάδη και Μιχάλη Ιγνατίου, και υπήρξε η αφορμή για την δημόσια παρέμβαση  του GreekAmericanNewsAgency.

Παρέμβαση   με απίστευτες αποκαλύψεις ειδικά για τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Θάνο Δημάδη. Μια κόντρα που φαίνεται να  έχει ξεσπάσει  εδώ και καιρό αλλά στο βάθος της υπόθεσης υπάρχουν και άλλα πρόσωπα. Κόντρα που  υποβόσκει  μήνες πριν  όπως αποκαλύπτεται  από το  GreekAmericanNewsAgency το οποίο δίδει και πάρα  πολλές λεπτομέρειες από όσα αναφέρονται και με νέα  τελευταία  δημοσίευση του ππυ δίνει συνέχεια με αποκαλύψεις…

Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο ξέρουν πολύ καλά  ή υποψιάζονται τι γίνεται στην Νέα Υόρκη. Τελευταίο επεισόδιο που άναψε τα αίματα κυριολεκτικά  η κόντρα Δημάδη –Ιγνατίου. Αφορμή για το νέο «θερμό  επεισόδιο» οι δηλώσεις που μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο MEGA στις 20 Ιουνίου 2012 μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Ας δούμε το χρονικό με κάποια νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που φέρνουμε σήμερα  στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύτπουν  τα σχετικά email από το  State Department που δείχνουν  πλήρως τι προηγήθηκε επιβεβαιώνοντας τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου και  αφήνοντας σοβαρά  εκτεθειμένο τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Θάνο Δημάδη..

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ  ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ  ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ -ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Την  Τετάρτη 20 Ιουνίου, ο Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει e-mail στο State Department για το αν υπάρχει κάποια αντίδραση για τον νέο πρωθυπουργό.

Παίρνει ως απάντηση (background ενημέρωση) το εξής:

Μετάφραση: : “προσβλέπουμε σε συνεργασία με το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Ενθαρρύνουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καταστήσουν την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις. Όπως είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι ηγέτες του κόσμου, είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ , σεβόμενη την δέσμευσή της για τις μεταρρυθμίσεις”.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου δημοσιεύεται ανυπόγραφο κείμενο στον ΣΚΑΙ με τίτλο

Η διάψευση του State Department και οι πραγματικές δηλώσεις για την Ελλάδα

 

Το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ κάνει λόγο για ανύπαρκτες δηλώσεις εκ μέρους του State Department, ενώ η μόνη δήλωση που καταγράφεται είναι αυτή της εκπροσώπου του State Department, Toria Nuland να απαντά σε ερώτηση στο Briefing στο Twitter για την κατάσταση στην Ελλάδα (20 Ιουνίου)

Μάλιστα καταλήγει ως εξής: «Το State Department προτίθεται να προβεί σε επίπληξη συγκεκριμένων δημοσιογράφων ώστε τα λεγόμενα της εκπροσώπου τύπου του να μεταφέρονται αυτούσια χωρίς προσθήκες φράσεων και νοημάτων που ουδέποτε ειπώθηκαν με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν στο ελληνικό ακροατήριο και οι δηλώσεις της να αποδίδονται στην ίδια. Το γραφείο τύπου του State Department ανέφερε ότι πιθανότατα να υπάρξει μία επίσημη ανακοίνωση για τον σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην  σελίδα του ΣΚΑΙ κάποιες φορές αποσύρθηκε και ξανά αναρτήθηκε. Ενώ στο State Department μόλις το πληροφορήθηκαν αναζητούσαν τον Θάνο Δημάδη… για να αιτιολογήσει το κείμενο αυτό το οποίο όπως φαίνεται από την συνέχεια όσων σήμερα αποκαλύπτει το Protothema.gr δεν είχε καμία απολύτως βάση αληθείας…

Στο μεσημεριανό δελτίο του Mega (της ίδιας μέρας, Πέμπτη 21 Ιουνίου) ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει τα εξής:

Ευελιξία στις διαπραγματεύσεις ζητούν οι ΗΠΑ

Σε email που εστάλη  προς το State Department, ώστε να διευκρινιστεί τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, ποιος από τους δυο λέει την αλήθεια Ιγνατίου ή Δημάδη  η απάντηση που πήραμε είναι εύγλωττη  και ήταν η εξής:

email_STATE_DIPARTMEND_IGNATIOU_20_06_12_2

Μετάφραση: Έδωσα το παρακάτω σχόλιο (ως background αμερικανού αξιωματούχου) χτες σε δημοσιογράφο όταν ζητήθηκε η αντίδραση για την ορκωμοσία Σαμαρά ως πρωθυπουργού. Είναι μια στάνταρντ διαδικασία για το Γραφείο να δίνει τέτοιου χαρακτήρα σχόλια μόνο (background).

Αντιλαμβάνομαι ότι η εκπρόσωπος Victoria Nuland ζητήθηκε να απαντήσει σε διαφορετική ερώτηση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη κατά τη διάρκεια ειδικής ενημέρωσης μέσω Twitter χθες, έτσι έκανε κάποια επιπρόσθετα σχόλια για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Το σχόλιο παρακάτω (αυτό που δόθηκε ως background) αντανακλά με ακρίβεια τις απόψεις του State Department

Στην ενημέρωση του State Department της ίδιας μέρας η Victoria Nuland επανέλαβε ακριβώς(Video εδώ-απομαγνητοφωνημένο κείμενο ΕΔΩ) αυτά που είχαν δοθεί ως off the record ενημέρωση την προηγούμενη στον Μιχάλη Ιγνατίου

Ο  Θάνος Δημάδης, την επομένη επιμένοντας στο προηγούμενο ανυπόγραφο κείμενο του  γράφει τα εξής:

Η πρώτη επίσημη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

 

Παράλληλα  την ίδια ημέρα ξεσπά ένας απίστευτο  πόλεμος στο twitter κυρίως μεταξύ Θάνου Δημάδη- Απόστολου Ζουπανιώτη. Η ιστοσελίδα του Νίκου Χατζηνικολάου www.enikos.gr σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

“Πόλεμος” ανταποκριτών στο twitter
Η απάντηση του Μ.Ιγνατίου
Η απάντηση του Α.Ζουπανιώτη
 

Όλο το  background της μεγάλης κόντρας των ανταποκριτών και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ περιγράφεται γλαφυρότατα στις δυο σχετικές αναρτήσεις του GreekAmericanNewsAgency.  Κείμενα που άναψαν νέες φωτιές και έριξαν  λάδι στις φλόγες στην φωτιά  που ήδη έχουν ανάψει οι προσωπικές  διαμάχες, οι κόντρες ο άγριος ανταγωνισμός   μεταξύ των δημοσιογράφων και ανταποκριτών στην Αμερική.

 

Το επίμαχο κείμενο της Κυριακής 23 Ιουνίου 2012 με αποκαλύψεις για τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Θάνο Δημάδη στο GreekAmericanNewsAgency

 

Το δεύτερο μέρος της έρευνας του GreekAmericanNewsAgency για το ίδιο θέμα.