Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ να λησμονείται, για την εξαγωγή χρησιμότατων πολιτικών συμπερασμάτων, ότι: Τη στιγμή που πλησίαζε να επιτευχθεί ένας πολύ σημαντικός, μακροχρόνιος ελληνικός στόχος, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε., ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες Κύπρου και Ελλάδας έναντι της συνεχιζόμενης τουρκικής επιδρομής, βρέθηκαν πολιτικές ηγεσίες, εν Λευκωσία και εν Αθήναις, πρόθυμες να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αποδεξάμενες τη μετατροπή της σε «Κκόμον Στέιτ Δύο Συνιστώντων Στέιτς»: Με χαρακτηριστικά τουρκο-βρετανικού προτεκτοράτου, που μεθοδεύτηκε διά του Σχεδίου Ανάν…

Δ Ε Ν  ΠΡΕΠΕΙ, επίσης, να λησμονείται ότι: Τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα «θεόσταλτα» κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία -με προσοντούχες και προσηλωμένες στο εθνικό κι όχι στο ιδιοτελές και κομματικό συμφέρον, πολιτικές ηγεσίες σε Λευκωσία και Αθήνα- θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν στα ύψη τις γεω-οικονομικές, γεω-πολιτικές και γεω-στρατηγικές μετοχές του Ελληνισμού, βρέθηκαν πολιτικές ηγεσίες, επικεφαλής των δύο κρατών μας, πρόθυμες:
(α) Να προσφέρουν, αφ’ ενός, δέλεαρ τα κοιτάσματα στους Τούρκους ως «κίνητρο» για λύση-διάλυσης της ΚΔ κι αντικατάστασής της από τον Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς, με Τούρκο εκ περιτροπής πρόεδρο και:
(β) Να γκρεμίσουν, αφ’ ετέρου, ΚΑΙ την Ελλάδα ΚΑΙ την Κύπρο στην οικονομική χρεοκοπία, στην κοινωνική εξαθλίωση, στην φτωχοποίηση του λαού και στην υποδούλωση στην Τρόικα.

Π Η Γ Η & ΑΙΤΙΑ τούτων κι άλλων δεινών που υφίσταται ο Ελληνισμός, πρωταίτιος και πρωτεύθυνος συντελεστής εκμηδενισμού των δυνατοτήτων των δύο κρατών μας, είναι -κατ’ επανάληψιν αποδεδειγμένη απ’ τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα- η ανικανότητα, η αναξιότητα, η ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών: Των φελλών που επιπλέουν στον βάλτο ενός από χρόνια παρηκμασμένου, αποσαθρωμένου, βεβορβορωμένου πολιτικού συστήματος: Της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας. Των καρκινογόνων για τη δημοκρατία, βλαπτικών για τον λαό και εξουθενωτικών για τα δύο κράτη του Ελληνισμού, κομμάτων. Ανίκανων να καταστήσουν το κράτος απροσμάχητο. Ανήμπορων να στρατηγήσουν και να υλοποιήσουν την οικονομική, την κοινωνική, την εθνική ανόρθωση του λαού.

Κ Α Θ Η Κ Ο Ν των πολιτών, κατεπειγόντως, ιδίως εν όψει εκλογών, να ξελασπώσουμε το πολιτικό σύστημα απ’ το βόρβορο. Να εγκαταλείψουμε τον καναπέ της παθητικής τηλεθέασης της συντελούμενης συμφοράς μας εν μέσω κοκορομαχιών εκείνων που με ψευδείς παραστάσεις και δημαγωγίες υποκλέπτουν την ψήφο και σφετερίζονται την εξουσία του λαού. Να εγκαταλείψουμε και το κομματικό μαντρί και τη συνένοχη Αποχή της αυτοκατάργησης του πολίτη. Αλλιώς το βόρβορο θα μας παρασύρει από τον πάτο στον… απόπατο! Και θα ‘μαστε συνένοχοι γι’ αυτό… 
 
www.simerini.com.cy