«Έχουμε διανύσει χάρη στις θυσίες του λαού μας περισσότερο από τα 2/3 της διαδρομής, δεν θα κάνουμε πίσω τώρα που μπαίνουμε στην τελική φάση. Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το μπρος και την ολοκλήρωση της προσπάθειας» δήλωσε ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου σαράντα λεπτών, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του δεύτερου, στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ώσπου να βγει η πατρίδα μας οριστικά από την κρίση και να γίνει ξανά αυτοδύναμη, είμαστε δυστυχώς διαρκώς αντιμέτωποι με δύο επιλογές, από τις οποίες η μία είναι εξαιρετικά δύσκολη και η άλλη απόλυτα καταστροφική ιδίως για τους πιο φτωχούς και αδύναμους». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, όπως είπαν και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Σημείωσε δε ότι «θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια».

Αναφερθείς στα εσωκομματικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί, όπως είπε, οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο, η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη», για να υπογραμμίσει ωστόσο ότι «δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

«Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τη μοίρα της χώρας και του λαού. Κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα και θα ανέβουμε μόλις η χώρα αρχίσει να
ανεβαίνει ξανά», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη πως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και «όσοι στο χώρο της αντιπολίτευσης επιδίδονται στο εμπόριο της δημαγωγίας και της τζάμπα ελπίδας, με τη βεβαιότητα ότι κάποιοι άλλοι σηκώνουν το βάρος των δύσκολων αποφάσεων». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των επόμενων ημερών και την κρίσιμη φάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας μέχρι το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.   

Απαριθμώντας τους στόχους, είπε ότι αφορούν στο να έρθουν, αμέσως, όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά ως βάση ανάπτυξης. Επιπλέον, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους ώστε να είναι βιώσιμη η χώρα
«γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα τέτοια μέτρα». 

Ακόμη, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της.

«Ας μην παίζουν με τη φωτιά οι Ευρωπαίοι εταίροι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλα όσα πρέπει», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον
πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο να έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης. 

πηγή

Σχετικές ειδήσεις

Βενιζέλος: Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση – Δεν παίζουμε με τις