ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ 19:07 Eνταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή όπου μέχρι πριν από λίγο διαδήλωναν ειρηνικά χιλιάδες διαδηλωτές. Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση πετώντας βόμβες μολότοφ.

Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στις αρχές της Βασιλίσσης Σοφίας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία απάντησε ρίχνοντας χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης. Νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήθηκαν και οι υδροφόρες που εκτοξεύουν νέρου.

Νωρίτερα άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τα κάγκελα μπροστά από το αγαλμα του Βενιζέλου.

Ηδη έχουν γίνει αρκετές προληπτικές προσαγωγές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική από τις βόμβες μολότοφ αλλά και τα χημικά.

Στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος επικρατεί χάος με τους κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε πετρόπόλεμο με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Στο Σύνταγμα είχαν συγκεντρωθεί από τις 5 το απόγευμα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ένα μέρος των οποίων έχει αρχίσει να αποχωρεί

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 19:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ βγήκαν στους δρόμους και οι υδροφόρες, ρίχνοντας νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Λίγο αργότερα ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που έκαναν χρήση μολότοφ στη Βασιλίσσης Σοφίας, την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια υπάρχουν πέντε τραυματίες. Κουκουλοφόροι δρουν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας τα πάντα στην Καραγιώργη Σερβίας και τη Φιλελλήνων και επιδιδόμενοι σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και τη βροχή είναι αποπνικτική.

Το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5 το απόγευμα, με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους.

Παράλληλα, έξω από τη Βουλή έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. Οι κρότοι κλόνισαν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ τα δακρυγόνα έγιναν αισθητά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Αστυνομικές δυνάμεις κλείδωσαν όλες τις εισόδους της Βουλής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

ΔΕΙΤΕ LIVE τις εξελίξεις από ΤΟ ΘΕΜΑ TV