Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης. Με ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει ότι τα όσα είπε χθες ήταν «προσωπική άποψή» του, αναφέρεται στους αγώνες του ιδίου και της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας και ζητά από τους επικριτές του να απαντήσουν, όσοι φυσικά ήταν ενήλικες, «τι έκαναν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο. 

Μήπως, απολάμβαναν τη «Δημοκρατία της Χούντας»; Και συνεχίζει: «Κατηγορήθηκε ο Στάθης Παναγούλης ότι κήρυξε χθες στη Βουλή, εμφύλιο πόλεμο. Τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία».

Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τα λεγόμενα του Στάθη Παναγούλη κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή, αναφέρει σε χθεσινή γραπτή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος. Ο Στ. Παναγούλης, επισημαίνει, «ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον».

Αντιδράσεις στην ομιλία Παναγούλη

«Δυστυχώς την Τετάρτη μας απειλούσαν από πίσω με κρεμάλες, και από μπροστά μας απειλούσαν να μας δολοφονήσουν» παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ). Ο κ. Κυρίτσης πρότεινε την κατάστρωση εναλλακτικών σχεδίων και ενημέρωση του λαού προκειμένου να αποφασίσει εάν υφίσταται εναλλακτική λύση – και κάλεσε την αντιπολίτευση «να μην πουλά το νερό του Καματερού στον ελληνικό λαό».

Αντίστοιχη αναφορά επεφύλασσε και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ), ο οποίος δήλωσε πως κουράστηκε να ακούει συνεχώς δημαγωγούς «να κάνουν καλά τον καρκίνο της χώρας με νερό του Καματερού». Όσο για την χθεσινή ομιλία του Στάθη Παναγούλη, δήλωσε πως «δεν θέλω να πιστέψω πως από τρελό και από μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια. Μην ευτελίζεις το ηρωικό όνομα του αδελφού σου και μιας ηρωίδας μάνας».