«Λύση» χωρίς βιώσιμο σχέδιο, χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα και οι μόνες που διαπραγματεύτηκαν ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η λύση δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, για αυτό και δεν είναι λύση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας, ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, τη συζήτηση και τον τελικό συμβιβασμό. Η μόνη πραγματική λύση», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας «είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης».

Η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη φάση έχει δια΄τιερη βαρύτητα καθώς ο αρχηγός της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης βρίσκεται σε δαιρκείς επαφές με τους  πρέσβεις χωρών της Ευρώ πης και της Ευρωζώνης παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους.