Μια νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες στις ΗΠΑ, όταν ένα άνδρας εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ πυροβολώντας αδιακρίτως και σκοτώνοντας 27 άτομα, εκ των οποίων τα 20 παιδιά!

Νεκρός είναι και ο 20χρονος δράστης, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε 100 φορές. Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου, ενώ ασαφές παραμένει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, με την αστυνομία να γνωστοποιεί πως είχε λάβει ένα τηλεφώνημα γύρω στις 09.40 (τοπική ώρα), σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος βρισκόταν στο κεντρικό γραφείο του σχολείου. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε. Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους. Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου, όπου φοιτούν παιδιά 5-10 ετών, ακυρώθηκαν, ενώ κλειστά έμειναν και τα άλλα σχολεία της πόλης.
Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε στον κυβερνήτη της πολιτείας τα συλλυπητήριά του. Το μακελειό στο Κονέκτικατ είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ, που έχουν τραγική προϊστορία σε περιστατικά πυροβολισμών μέσα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο Κολουμπάιν του Κολοράντο σκοτώνοντας 13 συμμαθητές και καθηγητές τους πριν αυτοκτονήσουν, ενώ το 2005 φοιτητής του Βιρτζίνια Τεκ άρχισε να πυροβολεί μέσα στο ίδρυμα σκοτώνοντας 32 άτομα. Γιατί όμως οι Αμερικανοί αναρωτιούνται κάθε τόσο για τέτοιες εξάρσεις βίας, όταν αφενός εθίζονται σε αυτήν από μικρά παιδιά και αφετέρου τα όπλα διατίθενται ελεύθερα ακόμη και σε… σούπερ μάρκετ;

Δείτε σχετικές ειδήσεις

Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες μαθητές στο Κονέκτικατ  – Sport FM