Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου έχει αποκλείσει την απομείωση του κρατικού χρέους της χώρας στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα υπονόμευε την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, μεταδίδει το Associated Press. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο  ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης σημειώνει ότι δεν θα πρέπει καν να γίνονται συζητήσεις για μια απομείωση του χρέους της Κύπρου ή ενός haircut όπως έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας.

"Τα haircuts κάθε είδους δεν θα βοηθήσουν", σημειώνει ο κ. Δημητριάδης. "Οι συζητήσεις υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάκαμψης και απειλούν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και όχι μόνο της Κύπρου".

Στις δηλώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης σημειώνει ότι οι κυπριακές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από 10 δισ. ευρώ μέγεθος που είναι μικρότερο από την πρόβλεψη στο προσχέδιο της δανειακής συμφωνίας που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Πηγή:www.capital.gr