Του Γιώργου Καισάριου

Κάθε φορά που κάποια καινούργια κυβέρνηση αναλαμβάνει την "εξουσία” (το κουμάντο), κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι. Και κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι διότι δεν υπάρχει κανένας να της πει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα νομοθετικό σώμα (βουλή) που να νομοθετεί και να δίνει εντολές στην κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να το κάνει.

Άπαντες το έχουν αποδεχτεί αυτό. Το μέσο πολίτη (που έχει μαύρα μεσάνυχτα) τον έχουν πείσει ότι όταν πάει στην κάλπη κάθε τέσσερα χρόνια, ψηφίζει κάποιον για να κάνει το απόλυτο κουμάντο.

Το δε νομοθετικό σώμα επίσης το έχει αποδεχτεί. Ελάχιστοι νομοθέτες (βουλευτές) έχουν συνείδηση για ποιο λόγο έχουν εκλεγεί στη βουλή και τι σημαίνει να είσαι νομοθέτης. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν εκλεγεί για να ψηφίζουν και να χειροκροτούν ό,τι λέει το αφεντικό (ο πρόεδρος του κόμματος) και να ψηφίζουν τα του αρχηγού και να λένε τι καλός είναι ο αρχηγός και τι ωραία τα λέει το πρόγραμμα του κόμματος κτλ κτλ κτλ κτλ.

Ελάχιστοι (μετρημένοι στο ένα χέρι) εκθέτουν προσωπικές απόψεις και τολμούν να διαφωνήσουν δημοσίως (διότι πίσω από κλειστές πόρτες όλοι διαφωνούν) με κάποια απόφαση του κόμματος ή του αρχηγού.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατανοούν ότι νομοθέτης σημαίνει να εκθέτει προσωπικές απόψεις. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν σκεφτεί ότι στις επιτροπές της βουλής πρέπει να εκθέτουν προσωπικές απόψεις. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τολμήσει να πουν ότι ο τάδε υπουργός κάνει λάθος ή ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουμε.

Κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τον Big Brother (τον αρχηγό) διότι γνωρίζει ότι το σύστημα δεν το επιτρέπει και θα χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο αν το αποφασίσει ο εκάστοτε αρχηγός.

Έτσι λοιπόν ένας στενός κύκλος ανθρώπων αποφασίζει και διατάζει και το κοινοβουλίου δεν έχει κανένα λόγο και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αφήστε δηλαδή που πάρα πολλοί στο κοινοβούλιο δεν θα ήθελαν να κάνουν και τίποτα, διότι πέραν του ότι δεν έχουν άποψη, δεν θέλουν να έχουν και άποψη. Προτιμούν να αφήσουν το κόμμα να αποφασίζει και αυτοί απλά να ακολουθούν.

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους βλέπουμε αυτά που βλεπόμουν σήμερα. Διότι δεν αποφασίζει η ολομέλεια του κοινοβουλίου, αλλά η εκάστοτε "κλίκα" που κάνει το κουμάντο (κυβέρνηση).

Η αριστερά βέβαια χαίρεται για όλα αυτά διότι είναι στο DNA της αυτή η λογική. Η λογική αυτή ακούει εις το όνομα του κεντρικού σχεδιασμού, της κολεκτίβας, της κορφής της πυραμίδας κτλ. Όλοι πρέπει να υπακούσουν σε αυτό που λέει το κόμμα!! Πρέπει όλοι να είναι στρατιώτες αγαπητέ αναγνώστη.

Η αριστερά επίσης ονειρεύεται να τα πάρει από το “κακό κεφάλαιο” … αυτούς που “πίνουν” το αίμα του λαού αγαπητέ αναγνώστη. Ως εκ τούτου, είναι στη λογική και στο DNA της η επιβολή βάναυσων φόρων. Όσο περισσότερους φόρους βάλει, τόσο καλύτερα θα μπορεί να ταΐζει τον γραφειοκρατικό και κομματικό της στρατό.

Και επειδή αυτή είναι η λογική όλων των Ελληνικών κομμάτων, έχω πει στο παρελθόν ότι άπαντες στο Ελληνικό πολιτικό σύμπλεγμα είναι αριστεροί … ακόμα και αυτοί που δηλώνουν δεξιοί!!

Παρεμπιπτόντως, ακούσατε τι είπε ο κύριος υπουργός των οικονομικών, ο κύριος Στουρνάρας, στην εκπομπή της Έλλης Στάη, «NETWEEK» πρόσφατα;

Αnd I quote: Γ. Στουρνάρας: Παραμένω στο χώρο της κεντροαριστεράς…

Τώρα εξηγούνται όλα αγαπητέ αναγνώστη!!

Πηγή:www.capital.gr