Του Πέτρου Κατσάκου

 

Στις σάλες της βίλας Λαγκάρντ τα μόνα άδεια μπουκάλια που θα βρεις είναι μπουκάλια σαμπάνιας και στην ατμόσφαιρα πλανάται  το αδιόρατο άρωμα ενός ακριβού πούρου που ερεθίζει τα εκλεπτυσμένα ρουθούνια των θαμώνων της. Τα έντυπα που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι είναι τα φύλλα οικονομικών εφημερίδων, όπου αποτυπώνεται το μέγεθος του πλούτου. Στη βίλα Λαγκάρντ δεν συχνάζουν επικίνδυνα και ανατρεπτικά στοιχεία. Στη βίλα Λαγκάρντ δεν εισβάλουν όργανα της τάξης και λειτουργοί της Δικαιοσύνης, αφού η θέση τους βρίσκεται ακριβώς έξω από το νεογοτθικό κτίσμα με μοναδική αρμοδιότητα την προστασία των θαμώνων από την αδιακρισία των έξω.

Η βίλα Λαγκάρντ βρίσκεται εκεί αιώνες τώρα, στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου, προσφέροντας την δυνατότητα στους ενοίκους της να παρακολουθούν αφ’ υψηλού τα όσα διαδραματίζονται στον έξω κόσμο έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου αντιτίμου.

Η βίλα Λαγκάρντ δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας. Είναι υπαρκτή και διακριτικά διαφημιζόμενη για τους ενδιαφερόμενους. Διαθέτει περιορισμένο αριθμό δωματίων και ενδιαφερόμενοι πελάτες θα πρέπει να μπουν σε μια αυστηρή «λίστα» αναμονής. Πρέπει να μπουν στην γνωστή «λίστα Λαγκάρντ» που φυλάσσεται στη ρεσεψιόν της βίλας.

Για κρατήσεις:  http://www.villalagarde.com/