Εφόσον εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής, δεν θα υπάρξουν άλλα σκληρά μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο CNN. Για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 είπε ότι πήγε καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει το ίδιο και το 2014. «Αν αυτό επιβεβαιωθεί, είπε, τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες» τόνισε. «Έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Θεωρεί ότι πλέον ότι το ενδεχόμενο εθελοντικής ή αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη “είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κρίση, δεν έχουμε απομακρυνθεί ακόμα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας” δήλωσε. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο».