Η Τρόικα έρχεται και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ετοιμάσει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία θα τα θέσει υπόψη των κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Πρόκειται για ζητήματα μείζονος σημασίας και αφορούν στο ακριβό πετρέλαιο, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών,τα κίνητρα επαναπατρισμού και το ΦΠΑ στην εστίαση.

Το οικονομικό επιτελείο έχει τρομάξει από την εμφανή αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου φτάνει το 1,40 ευρώ, ενώ και ο συντελεστής ΦΠΑ 13% στην εστίαση, θεωρείται πλέον πολύ υψηλός. Το ζήτημα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να αναπληρώσει τα χαμένα έσοδα που προέρχονται από τη μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο και από το ΦΠΑ. Επιπρόσθετα, έχει διαπιστωθεί η πλήρης αδυναμία των φορολογουμένων να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στις εφορίες.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει να συζητήσει με την Tρόικα (και για την ακρίβεια με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς), τα 4 αυτά θέματα σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πηγή