Οξεία επίθεση για την φορολογική πολιτική εξαπολύει ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης με αφορμή την επικείμενη φορολόγηση των ακινήτων βάζοντας έτσι και το ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο που άνοιξαν βουλευτές της συμπολίτευσης εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής με επιστολή – ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζει ότι η επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων στερείται «πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάλυσης» και τονίζει ότι «προοιωνίζονται αψυχολόγητα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα».

 
Εξηγεί ότι η υπερφορολόγηση ακινήτων δεν θα αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία παραλληλίζοντάς την με «το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης που, αντί της προσδοκώμενης αύξησης μείωσε τα δημόσια έσοδα».
 
Σημειώνει ότι πως οι «τεχνοκράτες της τριμερούς εποπτείας των δανειστών μας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος εάν δεν εξαιρεθούν τα μη εκμεταλλευόμενα αγροτεμάχια και μέχρις 100 τμ. τα ακίνητα που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως πρώτη κατοικία» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση οφείλει, προς πάσης ανακοίνωσης, να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την επελθούσα μείωση κατά 30-40% της εμπορικής τους αξίας και την καθίζηση της κτηματαγοράς. Τέλος οφείλει πριν ανακοινώσει οποιαδήποτε μέτρα, να γνωστοποιήσει τη συνολική αξία ακινήτων που διέφυγαν ως τώρα, μεσω offshore εταιριών…».