Οι ειδήσεις που αφορούν τους δυο ιεράρχες καταχωρούνται ως έχουν  όπως κυκλοφόρησαν με ευθύνη των φορέων ανάρτησης και δημοσίευσης τους

 

Κωνσταντινούπολη, του Νίκου Μαγγίνα 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε λίγο πριν τις 10 το βράδυ ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για το άμεσο ενδιαφέρον που εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και των συνοδών του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αμέσως μετά τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι οι απαχθέντες ίσως βρισκόντουσαν σε τουρκικό έδαφος, ενημέρωσε την Πρωθυπουργία της Τουρκίας ζητώντας την άμεση συνδρομή της για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε για την υπόθεση της απαγωγής του ελληνομαθή Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και των συνοδών του προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια για την απελευθέρωσή τους. 
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας ο Οικουμενικός Πατριάρχης του εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη για το γεγονός και την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο όσο και προς τον ίδιο προσωπικά, καθώς ο Μητροπολίτης Παύλος είναι κατά σάρκα αδελφός του Πατριάρχη Ιωάννη.

"Ποιμαντικές ευκαιρίες Μεγάλης Εβδομάδας"

24 Απρ '13, 18:52

Οι «Ποιμαντικές ευκαιρίες της Μεγάλης Εβδομάδας», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Αρχιμ.Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε δύο Ιερατικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στις 18 και 23 Απριλίου. «Την χρονική περίοδο αυτή που θα έρθει δεν μπορούμε να πούμε στα κηρύγματα ότι δεν έχουμε πει όλο τον χρόνο, επειδή τότε θα έρθουν οι πολλοί στον Ναό. Καλύτερα να τους πείσουμε με τα έργα μας, που θα βλέπουν έστω στην κατ’ έτος επίσκεψή τους στην ενορία μας. Ταυτόχρο να, δεν μπορούμε να δεν πρέπει και να εισπράξουμε – σε προσωπικό ή ενοριακό επίπεδο – ότι δεν εισπράττουμε την υπόλοιπη χρονική περίοδο. Έχουμε τις οικονομικές ανάγκες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις καλύψουμε τώρα επειδή ήρθαν οι πολλοί ίσως και ξένοι», είπε, μεταξύ άλλων, στην ενδιαφέρουσα εισήγησή του ο π.Χρυσόστομος Χρυσόπουλος.

Περισσότερα »

Ο Υπουργός Εξωτερικών για την απαγωγή

24 Απρ '13, 18:44

Την αγωνία του για την τύχη των δύο Μητροπολιτών εξέφρασε για άλλη μια φορά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Περισσότερα »

 

 

Επιμορφωτική ημερίδα θεολόγων καθηγητών στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

24 Απρ '13, 17:53

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας θρησκευτικά μέσω τέχνης». Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητριάδος, συμμετείχε μεγάλος αριθμός θεολόγων καθηγητών από τη Βέροια και τις γύρω περιοχές.

Περισσότερα »

Έκκληση από τον Μητροπολίτη Τορόντο για την απελευθέρωση των δυο ορθόδοξων επισκόπων

24 Απρ '13, 17:49

Την έντονη ανησυχία των ορθόδοξων επισκόπων, κληρικών και πιστών του Καναδά για την τύχη των δυο Μητροπολιτών από τη Συρία που απήχθησαν τη Δευτέρα εκφράζει ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος. Σε επιστολές προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τον υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικής Ελευθερίας της χώρας ο ιεράρχης του οικουμενικού θρόνου απευθύνει έκκληση στις αρχές της χώρας να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια είναι εφικτή για την αίσια έκβαση της υπόθεσης απαγωγής που συγκλονίζει το χριστιανικό κόσμο.

Περισσότερα »

Για τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ

24 Απρ '13, 17:42

Η Εκκλησία μας εόρτασε στις 22 Απριλίου τη μνήμη του Αποστόλου Ναθαναήλ. Μεταξύ άλλων την ονομαστική του εορτή είχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εφέτος δεν εόρτασε επισήμως την εορτή του λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει τη χώρα μας.

Περισσότερα »

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Νιγηρίας

24 Απρ '13, 13:50

Τη Κυριακή Ε’των Νηστειών ένας νέος κληρικός προστέθηκε στη δύναμη της Μητροπόλεως Νιγηρίας. Πρόκειται γιά το νέο διάκονο π. Ανδρέα τον οποίο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, στο Λάγκος.

Περισσότερα »

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 23:40

To Υπουργείο Εξωτερικών, εξ αφορμής πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί απελευθερώσεως των δύο Ιεραρχών, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Περισσότερα »

 

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:28

Ως ανακριβείς χαρακτηρίζονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για απελευθέρωση των δύο Σύριων Μητροπολιτών και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης δυτικών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής, σε ανακοίνωση της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής. Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την υπόθεση απαγωγής καθώς αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Χαλεπίου Ιωάννης απελευθερώθηκαν.

Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση των Πατριαρχών Αντιοχείας, Ιωάννη και Ιγνατίου Ζακά, για την απαγωγή των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:00

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και το Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας με αφορμή την απαγωγή των δύο Ιεραρχών τους, ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Παύλου και Συρορθοδόξου Μητροπολίτη Ιωάννου…

Περισσότερα »

 

«Ο ρόλος και παρουσία του μοναχισμού στον σύγχρονο κόσμο»

23 Απρ '13, 20:36

Στην άνθιση του Μοναχισμού με την συμβολή της Αγιορείτικης Κοινότητας, «η οποία αποτελεί σημείον έλξης πολλών νέων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο και η οποία αποτελεί μία ζωντανή και ελπιδοφόρο παρουσία για τον σύγχρονο άνθρωπο», αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ομιλία που πραγματοποίησε, ως επίσημος ομιλητής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους», το απόγευμα της Δευτέρας, στην μεγάλη αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών.

Περισσότερα »

 

O Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 19:03

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία τον ενημέρωσε για την απελευθέρωση του ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Γρηγορίου.

Περισσότερα »

Ελεύθεροι οι δυο Μητροπολίτες

23 Απρ '13, 18:29

Οι πληροφορίες που φθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των δυο Επισκόπων από τη Συρία. Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση της απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Περισσότερα »

Παρεμβάσεις Οικουμενικού Πατριάρχη και Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας για την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών

23 Απρ '13, 17:35

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο των επαφών του, με στόχο την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ιεραρχών της Συρίας – ένας εκ των οποίων είναι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας – είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτριο Αβραμόπουλο ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ο κ.Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από ελληνικής ύ λευράς αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Περισσότερα »

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει την απαγωγή

23 Απρ '13, 17:21

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δια του γενικού του γραμματέα Olav Fykse Tveit, καταδίκασε την απαγωγή των δυο Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου

Περισσότερα »

 

Επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

23 Απρ '13, 17:20

Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Μακαριότατο Ιωάννη, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Yohanna Ibrahim, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους. Ακόμα, γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.

Περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαγωγή του Χαλεπίου Παύλου

23 Απρ '13, 16:38

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα »

 

 

Το sms του απαχθέντος Μητροπολίτη (VIDEO)

23 Απρ '13, 16:20

Λίγη ώρα μετά την απαγωγή του, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος κατάφερε να στείλει μήνυμα μέσω του κινητού του σε στενούς συνεργάτες του, καθώς οι απαγωγείς δεν είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα από τους Μητροπολίτες. Την αποκάλυψη για το μήνυμα έκανε ο π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου. «Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα Συροτουρκικά σύνορα», ήταν το περιεχόμενο του sms, σύμφωνα με τον συνεργάτη του επισκόπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Περισσότερα »

Επικοινωνία Βενιζέλου με Αβραμόπουλο – Ιερώνυμο

23 Απρ '13, 14:30

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο σχετικά με το ζήτημα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καλαβρύτων Γεώργιο Πάτση (ΦΩΤΟ)

23 Απρ '13, 14:06

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέστηκε στις 23/4/2013 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αμβρόσιο επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Γεωργίου, παρουσία πολλών Ιερέων, οι οποίοι χειροτονήθηκαν από τον αοίδιμο Μητροπολίτη.

Περισσότερα »

 

Τρόφιμα φάρμακα και υγιειονομικό υλικό από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε πέντε νησιά της άγονης γραμμής των Κυκλάδων

23 Απρ '13, 13:54

Στο πλευρό των κατοίκων της Αμοργού, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Δονούσας και της Φολέγανδρου βρέθηκε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να τους ενισχύσει με τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Περισσότερα »

 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΜΦΕΑ  ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ