Γράφει ο Κωνσταντίνος

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν κατ’ επανάληψη ομολογήσει πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο». Ο λαός νιώθει στην καθημερινότητά του όλα τα αποτελέσματα ενός πολέμου και την ίδια στιγμή που η πτώση της οικονομίας της χώρας έχει ξεπεράσει τους δείκτες ενός πραγματικού (με στρατιωτικά μέσα) πολέμου, τραγικές πολιτικές χωρίς ίχνος οποιασδήποτε σοβαρότητας και εμπιστοσύνης πολιτικές καρικατούρες – μαριονέτες διαβεβαιώνουν πως η χώρα ανακάμπτει, σε μία ύστατη προσπάθεια αυτο-διάσωσής τους και έσχατης εξυπηρέτησης προς τους εκ του εξωτερικού εντολείς τους.

Ναι, η χώρα βρίσκεται στην πλέον δυσχερή θέση, ιστορικά δυσχερέστερη ακόμη και μετά από την έξοδό της από πολέμους στους οποίους μετείχε ή των οποίων υπήρξε θύμα. Στη νέα τάξη πραγμάτων, στον κόσμο των συμφερόντων και της επιβολής μίας πρωτόγνωρης οικονομικο-πολιτικής ολιγαρχίας, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν έντονη την αίσθηση της ανθρωποθυσίας και της επικείμενης ολικής πολυεπίπεδης καταστροφής. 

Αυτήν ακριβώς την κομβική στιγμή, που η σιωπή κραυγάζει προειδοποιώντας για τους καταστροφικούς σχεδιασμούς και την υλοποίησή τους στον χώρο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα (και που σήμερα αντιμετωπίζεται ως πεδίο πάσης φύσεως δοκιμών), ένας άνθρωπος με έντονη διαδικτυακή παρουσία –ιδιαίτερα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια- και γνώστης ιδιαίτερων πληροφοριών που ενίοτε επαληθεύτηκαν επακριβώς (ο οποίος χαίρει πλήρους εκτιμήσεως από τον γράφοντα), έρχεται να μας κρούσει για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ευελπιστώντας στην αφύπνισή μας, στην –έστω και την ύστατη στιγμή- αντίδρασή μας…