«Οι μάσκες έπεσαν. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και τον κ. Σαμαρά σε πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης, είναι πλέον προφανές σε κάθε καλόπιστο πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο», τόνισε σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αποφάσισε και επίσημα να καταστήσει σαφές και στους πλέον καλόπιστους απέναντί της πως, προκειμένου να εφαρμόσει την καταστροφική πολιτική της, είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά τις διαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.«Οι θιασώτες της "νομιμότητας" δεν έχουν σταματήσει να παρανομούν εδώ και ένα χρόνο», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Στην αρχή κατέστειλαν με τα ΜΑΤ τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια, υπέκλεψαν την ψήφο του λαού στις εκλογές, λέγοντας ασύλληπτα ψέματα, συκοφαντώντας, τρομοκρατώντας και απειλώντας. Κατάργησαν το ίδιο το κοινοβούλιο, αφού η χώρα κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Τώρα έβαλαν στο στόχαστρο τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

«Ως εδώ με αυτήν την κυβέρνηση. Ως εδώ με τη διαπλοκή. Ως εδώ με τις μονταζιέρες. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον της χώρας, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημοκρατία. Και ο λαός, που θα έχει τον τελευταίο λόγο, έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν θα ανεχτεί άλλο αυτήν την κοροϊδία, αυτόν τον εμπαιγμό. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ό,τι και να γίνει, ότι και αν σκαρφιστούν πολιτικάντικα, έχουν πια ταυτιστεί όχι με το μαύρο σήμα της ΕΡΤ, αλλά με το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», είπε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης μπορεί να γίνει:

– Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης συμβατών με την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

– Με τη δεύτερη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ο τόπος. Το εργοδοτικό δίκαιο να ξαναγίνει εργατικό δίκαιο. Να επανέλθει η προστασία στους εργαζόμενους.

– Με προσανατολισμό κατά προτεραιότητα των νέων θέσεων εργασίας στην αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανεργίας στα φτωχά νοικοκυριά ανέργων με ανήλικα παιδιά.

– Ένα ακόμη βήμα θα είναι η ακύρωση του θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τις επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που έχουν συνεχή κερδοφορία. 

πηγή