Στην πρώτη του ομιλία στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε μεταξύ άλλων ως στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και η διέλευση ενεργειακών αγωγών από τη χώρα μας. Δύσκολες οι διεθνείς και περιφερειακές ισορροπίες, αλλά αξίζει να προσπαθήσει η νέα κυβέρνηση απαλλαγμένη από φοβίες του παρελθόντος. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες που αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Επισημαίνω ενδεικτικά: Η πληθυσμιακή ισχύς. Το δημογραφικό μας πρόβλημα συνίσταται στην υπογεννητικότητα και στη γήρανση του πληθυσμού. Η Τουρκία και η Αλβανία έχουν δημογραφική σφριγηλότητα και υψηλή γεννητικότητα. Ας προσέξουμε αυτό το ζήτημα και ας βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την πολυτεκνία παρά την οικονομική κρίση. Θυμίζω ότι οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί απέσπασαν το Κοσσυφοπέδιο από τους Ορθοδόξους Σέρβους κυρίως με το δημογραφικό όπλο. Η αύξηση της θητείας. Πρόβλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το προηγούμενο. Οι κλάσεις δεν επαρκούν για τη στελέχωση των μονάδων από στρατευμένους νέους. Απαιτείται αύξηση της στρατιωτικής θητείας τουλάχιστον στους 12 μήνες. Η αξιοποίηση της αρχαιοελληνικής, βυζαντινής και νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της Ορθόδοξης παράδοσής μας. Μετά την πτώση του Κομμουνισμού εκατομμύρια ανθρώπων στα Βαλκάνια και στην Αν. Ευρώπη ανακαλύπτουν την κληρονομιά του Κυρίλλου και του Μεθοδίου και μελετούν την ελληνική γλώσσα. Επισημαίνω το δημιουργικό έργο που επιτελεί η Διεθνής Διακοινοβουλευτική Επιτροπή Ορθοδοξίας, η οποία συμπληρώνει στα τέλη Ιουνίου ακριβώς 20 χρόνια δράσης. Η προστασία και αξιοποίηση των ελληνικών κοινοτήτων όπου και αν βρίσκονται. Υπάρχει ο Απόδημος Ελληνισμός με σημαντική επιστημονική, πολιτική και οικονομική ισχύ. Υπάρχει βεβαίως και ο Ένδημος Ελληνισμός, ο οποίος κατοικεί επί αιώνες σε πανάρχαιες ελληνικές εστίες, όπως είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της πρώην ΕΣΣΔ κ.α.. Η αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προκλητικών ενεργειών. Ο νεο-οθωμανισμός της Τουρκίας, το Τσάμικο ζήτημα που προβάλλουν τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα, οι ιστορικές παραχαράξεις των Σκοπιανών πρέπει να βρίσκουν άμεση και έγκαιρη απάντηση. Σε αντίθετη περίπτωση αποθρασύνονται οι προκαλούντες. Εθνική αυτοπεποίθηση χωρίς φανατισμούς. Η Παιδεία, η διανόηση, η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να διδάσκουν σωστά την Ιστορία μας.

Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/8643, ἈντίβαροΘα μένω πάντα με ορισμένες μεγάλες απορίες. Γιατί στην Ελλάδα πρέπει πάντα να χύνουμε την καρδάρα με το γάλα; Γιατί όταν πάει κάτι να γίνει σωστά μας τρώνε οι έριδες, οι γκρίνιες, οι αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας ή θυμόμαστε ακόμη και πώς αντιμάχονταν το Αγγλικό με το Γαλλικό κόμμα μετά την Επανάσταση του 1821;

Του Α.Ψ

Γιατί σε μια χώρα που κινείται τα τελευταία χρόνια στην κόψη του ξυραφιού πρέπει να λειτουργούμε με εμφυλιοπολεμικούς ρυθμούς; Γιατί μια κυβέρνηση που εκλέγεται από τον ελληνικό λαό δεν εξαντλεί σχεδόν ποτέ την τετραετία που λέει το Σύνταγμα; Γιατί με το που ορκίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση αρχίζουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές; Και γιατί όλοι εμείς οι ψηφοφόροι, μόλις βγαίνουμε από το παραβάν της εκλογικής διαδικασίας βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή που ψηφίσαμε το συγκεκριμένο κόμμα κι όχι κάποιο άλλο;

Επιτέλους, πότε θα πάψουμε να λειτουργούμε ως υπονομευτές της ίδιας της πατρίδας που όλοι αγαπούμε; Ειδικά το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας μήπως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικό όταν η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρίας της Ελλάδας, που είπε κάπου και ο Αντώνης Σαμαράς;

Και τα λέω όλα αυτά διότι τις τελευταίες δυο ημέρες βαλθήκαμε να ξαναπέσουμε στα… ναρκωτικά. Να γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω που όλα ήταν στον αέρα, μαζί και η οικονομία. Την ίδια στιγμή που η τρόικα έρχεται για έναν ακόμη… πάρτι, την ώρα που τα προβλήματα στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση παραμένουν μεγάλα και άλυτα, οι πολιτικοί αποφάσισαν να «φαγωθούν» μεταξύ τους ή σε άλλες περιπτώσεις να υπονομεύουν συστηματικά κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται.

Τα παραδείγματα πολλά και δείχνουν την παθογένεια του συστήματος.

Τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία μας ιστορικής κυβέρνησης απ’ όλες τις απόψεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να λύσουν τα ζωνάρια λες και είναι κουτσαβάκια μιας άλλης εποχής που πρέπει να λύσουν και τις διαφορές τους. Ασχέτως αν ο κόσμος ανησυχεί για το μέλλον τους, κάποιοι αποφάσισαν να επαναφέρουν το… ένδοξο παρελθόν στο σήμερα. Αρκούσε μια φράση του Βορίδη για να θιγούν οι Παπανδρεϊκοί που έχουν εικόνισμα τον αρχηγό τους. Κι εδώ και δύο μέρες δεν ακούμε τίποτε άλλο παρά αλληλοκατηγορίες, ύβρεις και ακραίες συμπεριφορές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη δικομματική κυβέρνηση.

Εκεί που είπαμε δόξα το Θεό, να ’σου πάλι το Βοήθα Παναγιά. Πάνω που λέγαμε ότι ξεφύγαμε τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών, τώρα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε μήπως μας κάνουν καμιά εκλογική έκπληξη οι δύο εταίροι που μόλις πριν λίγες ημέρες κάθισαν μόνοι τους στο τραπέζι της συναίνεσης για χάρη της χώρας. Επιτέλους, αν είναι να γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών τώρα, μετά από 30-40 χρόνια, ας μας το πουν να βγάλουμε τις… παλάσκες.

Από την άλλη, κάποιοι ασχολούνται με το πόσες φορές είπε ο Σαμαράς τη φράση «Νέα Ελλάδα» κι αν αυτό συνιστά αλλαγή ονόματος στη Νέα Δημοκρατία. Μα κύριοι επικριτές, το αυτονόητο είπε. Μια νέα Ελλάδα πρέπει να κτιστεί, αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό; Θα τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν εικονολάτρες και εικονομάχοι;

Και καλά τα δύο μεγάλα κόμματα, έχουν να λύσουν διαφορές ετών. Εκείνα τα αριστερά κόμματα, είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που ευαγγελίζεται την αλλαγή στην Ελλάδα, εκτός του ότι σκοτώνεται για τις συνιστώσες του, υπονομεύει ανοικτά τη χώρα. Τέτοιες ύβρεις κατά του πρωθυπουργού και τέτοια απαξίωση της Ελλάδας στο εξωτερικό είχαμε χρόνια να δούμε. Κάθε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που αναμεταδίδεται και στο εξωτερικό, περιέχει λέξεις όπως χούντα, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, φασίστες, ακροδεξιά, ο πρωθυπουργός του μαύρου, πολιτικά φρικιά κ.λπ. Θα νομίζουν οι ξένοι ότι ο Σαμαράς είναι ο… Ασαντ, η Ελλάδα ότι είναι η Συρία και ο λαός βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο.

«Κουλάρετε» σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, άμα το θέλει ο λαός θα γίνετε κυβέρνηση στην ώρα σας. Μέχρι τότε μην ποντάρετε στην καταστροφή της χώρας και στην καμένη γη. Αν η Ελλάδα καταστραφεί θα είστε απλά διαχειριστές μιας καθημαγμένης χώρας, διόλου τιμητικός τίτλος.

Στη δε ΔΗΜΑΡ, αφού έκαναν τη γκάφα του αιώνα που έφυγαν από την κυβέρνηση, τώρα ασχολούνται με το αν ο κολοσσός της πολιτικής, Νίκος Μπίστης, φεύγει ή δε φεύγει. Ή αν είναι επωφελής μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάτε καλά κύριοι της… ευρωπαϊκής αριστεράς; Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν.

Ας σοβαρευτούν, λοιπόν, όλοι (κι εμείς μαζί) πριν να είναι αργά. Η τρόικα είναι εδώ, η οικονομία δεν πάει πρίμα και τα όσα καλά γίνονται στη χώρα δε συνιστούν σε καμιά περίπτωση ακόμη success story.

Χρειάζεται ταπεινότητα απ’ όλους και σκληρή δουλειά.