Δύο έφηβες 15 και 16 ετών δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν, επειδή χόρεψαν στη βροχή και «ατίμασαν το όνομα της οικογένειάς τους».

 Τα δύο κορίτσια, η Noor Basra και η Noor Sheza, έφτιαξαν ένα video στο οποίο εμφανίζονται να χορεύουν με τοπική ενδυμασία, μέσα στη βροχή, έξω από το σπίτι τους στην πόλη Chilas της επαρχίας Giglit.

Όπως γράφει η Ηuffington Post, όταν το video άρχισε να στέλνεται μέσω κινητών, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους στην περιοχή. Την περασμένη Κυριακή 5 ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλλαν στο σπίτι των κοριτσιών και άρχισαν να πυροβολούν. Από τις σφαίρες σκοτώθηκαν τα δύο κορίτσια και η μητέρα τους.

 Η αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ο ετεροθαλής αδελφός των δύο κοριτσιών Khutore, ο οποίος ερμήνευσε το video ως μια «επίθεση στην τιμή της οικογένειας του» και προσπάθησε με τις δολοφονίες να αποκαταστήσει την τιμή της. Σύμφωνα με πληροφορίες η τύχη του Khutore αγνοείται όμως οι 4 φίλοι του και συνεργοί του έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Πακιστάν, το 2011 δολοφονήθηκαν 943 γυναίκες επειδή, κατά τους δολοφόνους, ντρόπιασαν τις οικογένειές τους. Τον Νοέμβριο ζευγάρι παραδέχθηκε τη δολοφονία της 15χρονης κόρης του με οξύ επειδή «κοίταξε ένα αγόρι στα μάτια».

 

πηγή