Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έκανε δεκτό το αίτημα για συμμαχία το οποίο υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της τρομοκρατικής νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Ο χαλίφης μας, ο θεός να τον φυλάει, αποδέχθηκε το αίτημα αφοσίωσης από τα αδέλφια μας της Μπόκο Χαράμ. Συγχαίρουμε τους Μουσουλμάνους και τζιχαντιστές αδελφούς μας στη Δυτική Αφρική»  ανέφερε σε ηχητικό μήνυμα του ο εκπρόσωπος του Μπαγκντάντι, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος κάλεσε όσους μουσουλμάνους δεν μπορούν να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ να πάρουν μέρος σε μάχες στην Αφρική.

«Σας ανακοινώνουμε την υποταγή μας στον Χαλίφη … και ότι θα ακούμε και θα υποτασσόμαστε σε καιρούς δύσκολους και σε καιρούς ευημερίας», είχε δηλώσει  προ ημερών ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ.

Σημειώνεται ότι η Μπόκο Χαράμ, η οποία υπολογίζεται ότι διαθέτει πολλές χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.

Πηγή: Ναυτεμπορική