Σε παρτίδα σκληρού πόκερ αναδεικνύεται η διαπραγμάτευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρίτη κατά σειράν πρωινή συνάντηση των δύο πλευρών ενδέχεται τελικώς να μην ήταν η τελευταία και να υπάρξει και τέταρτη, πιθανότατα αύριο. Παρά το δύσκολο των διαπραγματεύσεων, πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι «βρίσκονται σε καλό δρόμο» και αισιοδοξούν ότι θα υπάρχει θετική απόφαση, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν προτάσεις και αντιπροτάσεις από όλες τις πλευρές».

Πιθανότατα θα είναι καθοριστική η συνάντηση των ελεγκτών αυτήν την ώρα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον ενημέρωσε για την πρωινή σύσκεψη με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η σύντμηση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 μήνες σε 9, ούτως ώστε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την παράταση που επιζητούσε. Να παραμείνουν, δηλαδή, ως έχουν τα χρονοδιαγράμματα για τις 12.500 διαθεσιμότητες και τη μετάταξη ή απομάκρυνση των υπαλλήλων αυτών όταν συμπληρωθεί ο χρόνος που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά να πάει πίσω κατά τρεις μήνες η απόφαση για να ενταχθούν σ΄ αυτό το καθεστώς.

Θετική έκβαση, επίσης, φαίνεται ότι θα έχει και το έτερο αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να συμπεριληφθούν στις διαθεσιμότητες οι υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση εργαζομένων στους δήμους.

capital.gr

σχετικά άρθρα

Χωρίς συμφωνία για το Δημόσιο-Μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας

 

Πηγή:www.capital.gr