Απάντηση σε δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την ύπαρξη «παραθύρου» για εξαγορά και αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης σε βουλευτές, πρώην υπουργούς και άλλους αιρετούς έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημειώνει μέσω ανακοίνωσής του ο κ. Βρούτσης, η «σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε προνόμια σε βουλευτές και αιρετούς, αλλά αντίθετα κατήργησε κάθε προνόμιο με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης». Προσέθεσε δε πως οι όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που πηγάζουν από προγενέστερα νομοθετήματα επαναξιολογούνται με σκοπό την κατάργησή τους.

Η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης για αιρετούς δίνεται με πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία εξισώνει την υπουργική, βουλευτική, δημαρχιακή ή νομαρχιακή θητεία με αναπόφευκτες καταστάσεις, όπως η στρατιωτική θητεία, γονική άδεια, η περίοδος ανεργίας ή ακόμη και η εκπαιδευτική άδεια.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε νωρίτερα και η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας πως η «θητεία σε πολιτικό αξίωμα δεν πρέπει να δίνει κανένα συνταξιοδοτικό ή φορολογικό προνόμιο έναντι των υπολοίπων πολιτών», και ζητώντας την κατάργηση των «προνομιακών ρυθμίσεων στη φορολογία των βουλευτών και των πάσης φύσεως αποδοχές που προκύπτουν από το λειτούργημά τους».

πηγή

Διαβάστε ακόμα 

Γ. Βρούτσης: Επαναξιολογούνται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για αιρετούς

Υπουργείο Εργασίας: Προς κατάργηση ευνοϊκές ρυθμίσεις για αιρετούς