«Καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV100), ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, στην Καστανιά Ημαθίας, τονίζοντας ότι θεωρεί ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Απαντώντας, στην ίδια ερώτηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται τις εκλογές» αλλά «αλλαγή πολιτικής», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, «περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου».
«Ότι χειρότερο θα μπορούσε να γίνει θα ήταν οι πρόωρες εκλογές. Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «καταστροφή» για την πορεία και για την οικονομία της χώρας και ενάντια στα μηνύματα που φαίνεται να έρχονται το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό.

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του έτους «είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι η ύφεση σιγά σιγά αρχίζει να μειώνεται, συγκρατείται». Εξέφρασε επίσης, την εκτίμηση ότι «το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά» και από την αμέσως επόμενη χρονιά «θα αρχίσουμε να πάλι να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη, αντιθέτως, να οδεύσει προς εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής. Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ' ανάγκη πολιτική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και συνέχισε: «Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί, οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου. Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου».

Σχετικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης είπε ότι οφείλονταν στο ότι «δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί» και αναφερόμενος στις διαφορές που υπήρχαν μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι ότι είχε γίνει «γραπτή συμφωνία» όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, ότι «ναι μεν η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να απελευθερωθεί, αλλά τα δίκτυα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της ΔΕΗ πρέπει να μείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου».

πηγή