Θέμα χρόνου είναι η παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να εκδιωχθούν από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ όσοι εργαζόμενοι παραμένουν εκεί σύμφωνα με τα όσα είπε τη Δευτέρα ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής. Ο ίδιος στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις καθυστερήσεις στη λειτουργία του μεταβατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την παραμονή εργαζομένων στο ραδιομέγαρο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM o Π. Καψής και σε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις ανέφερε ότι δεν ήταν εφικτό να εκπέμψει ο ενδιάμεσος φορέας από την Αγία Παρασκευή “εξαιτίας μιας συντεχνιακής νοοτροπίας που υπάρχει στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Αγία Παρασκευή κλειστή για τη Δημόσια Τηλεόραση”.

Ο υφυπουργός συνέχισε λέγοντας πως “το ότι θα παραμείνει κλειστή η τηλεόραση ανακοινώθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ” ενώ σχετικά με το πώς θα ανοίξει η ΕΡΤ απάντησε ότι είναι απόφαση πλέον “του νόμου και του Εισαγγελέα”. “Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι ζήτημα, πλέον, εφαρμογής των νόμων” συνέχισε.

Ειδικά σε ερώτηση για εισαγγελική παρέμβαση απάντησε το εξής: “Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία, βεβαίως” προσθέτοντας ότι “πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή” και ότι “το να κατακρατούν εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μια web tv που μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, πλέον”.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απόφασή τους να θέσουν εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση λέγοντας ότι “είναι απαράδεκτο” και πως “όλες αυτές τις δικαιολογίες που επικαλούνται τις θεωρώ προσχηματικές και λυπάμαι πάρα πολύ”.

Τέλος αναφορικά με τις προσλήψεις και τα όσα σκοπίμως ή όχι έχουν δηλωθεί λάθος στις αιτήσεις τόνισε ότι “θα ελεγχθούν οι δηλώσεις και θα γίνουν οι προσλήψεις”.

πηγή