Κυνική ομολογία της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Κάτω Βουλή: «Στηρίζουμε το ευρώ γιατί είναι καλό για τη  Γερμανία, για τις δουλειές μας και για την ευημερία της χώρας μας». «Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ όσο η χώρα δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην κάτω Βουλή της Γερμανίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η κ. Μέρκελ υπήρξε πιο επιφυλακτική όσον αφορά στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την χώρα μας, τονίζοντας ότι μια τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη.

Kατά τη σημερινή ομιλία της η Καγκελάριος είπε ότι προωθεί μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη Γερμανία.

«Το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε μιλώντας στην κάτω Βουλή.

«Βασίζουμε τις ενέργειές μας στην αρχή του quid pro quo», είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας: «Ούτε σεντ για τους Έλληνες όσο δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα διότι η αλληλεγγύη θα ερχόταν για το τίποτα».

protothema.gr