Με το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα καταπιάνονται οι Financial Times (FT), υποστηρίζοντας ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για το τρίτο δάνειο προς την Αθήνα.

«Η Ελλάδα μπορεί να έχασε την ικανότητα να… οδηγήσει τις διεθνείς χρηματαγορές σε μια δίνη, ωστόσο τα γεγονότα του καλοκαιριού έδειξαν ότι μπορεί ακόμα να τραντάξει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή», σημειώνεται, ενώ σχετικά με το ύψος του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας αναφέρεται ότι είναι μεταξύ των ποσών των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2016 και των 77 δισ. έως το 2020.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα πρέπει επίσης εν τέλει να λύνει το πρόβλημα του τεράστιου χρέους, το οποίο παρά την πρωτοφανή ύφεση και την μεγαλύτερη κρατική χρεοκοπία στην ιστορία, απλά συνεχίζει να αυξάνει.

Αν και η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα έως το τέλος του 2013, ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλούμ τόνισε ότι οι όποιες συζητήσεις θα πρέπει να περιμένουν μέχρι η Eurostat να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, τον Απρίλιο του 2014.