Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής θα αποτελέσει δημοψήφισμα για τη μελλοντική σταθερότητα του ευρώ, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην πόλη του Magdeburg, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι οι εθνικές εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου θα είναι μια επιλογή μεταξύ της πολιτικής της για διασώσεις των πιο αδύναμων κρατών υπό προϋποθέσεις και αυτό που η ίδια περιέγραψε σαν ένα σχέδιο της αντιπολίτευσης για την αμοιβαιοποίηση του χρέους στην Ευρωζώνη.

"Καθώς σταθεροποιούμε το ευρώ – και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα αποφασίσετε την Κυριακή – υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις", δήλωσε η Merkel μιλώντας στους υποστηρικτές της χθες. "Προσφέρουμε βοήθεια όταν παίρνουμε κάτι σε αντάλλαγμα".

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι υποστηρίζουν ένα κοινό ταμείο αποπληρωμής του χρέους καθώς και άλλες επιλογές οι οποίες θα "οδηγούσαν σε ένα σημείο όλο το χρέος", δήλωσε. "Γι ΄αυτό η απόφασή σας είναι, επίσης, για την μελλοντική πορεία της Ευρώπης".

Μιλώντας στο Magdeburg η Merkel απέρριψε για μια ακόμη φορά την έκκληση των Φιλελευθέρων (FDP) για βοήθεια προκειμένου να φτάσουν το 5% που θα τους ανοίξει το δρόμο για το κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι η κάθε ψήφος θα πρέπει να πάει στο κόμμα της.

Επικαλούμενη την υποχώρηση της ανεργίας, η οποία έχει διολισθήσει από το επίπεδο των 5 εκατ. σε λιγότερο από το 3 εκατ. κατά τη διάρκεια της θητείας της, κάλεσε τους υποστηρικτές της να εμφανιστούν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν το κόμμα της.

"Είχαμε τέσσερα καλά χρόνια και θέλω να έχουμε και άλλα καλά χρόνια", δήλωσε. "Θα έχετε την Merkel μόνο αν ψηφίσετε το CDU".

Πηγή

Πηγή:www.capital.gr