Δείτε την κάλυψη των ελληνικών ΜΜΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των δραστών της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμα που χαροπαλεύει.

Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές αρχές παραμένει το πρωί του Σαββάτου η περιοχή της δολοφονικής επίθεσης.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τύπου Χόντα, φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία και στάθμευσαν έξω από ένα pet shop, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κατά μαρτυρίες, ο συνεπιβάτης της μηχανής φέρεται να κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν επίσης ότι σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.

Το γεγονός οδηγεί  τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν απολύτως οργανωμένη και από ομάδα «υποστήριξης». Στο σημείο της επίθεσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών.

«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα»