Το καφενείο της Βουλής επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή κ. Νίκου Τσούτσια, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στους δημοσιογράφους την άποψη ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή που βρίσκεται η Τρόικα στη χώρα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα.

Επιπλέον σημείωσε ότι πιστεύει πως ο φόρος ακινήτων θα είναι προς τη δικαιότερη κατεύθυνση απ´ ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός επίσης εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους ότι πριν από μερικούς μήνες δεν πίστευε ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η Τρόικα πως μπορεί  η χώρα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σημείωσε πως αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αποχώρησε και παρακολούθησε τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.