Στον κρισιμότερο ίσως μήνα, από την ημέρα της εκλογής της, εισέρχεται η κυβέρνηση, καθώς από σήμερα μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα «παιχθούν» πολλά, αν όχι όλα, σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια με την πορεία της χώρας συνολικά.

Το αποφασιστικό βήμα της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός και η οποία αφορά την προώθηση της πολιτικής διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται ταυτόχρονα με αυτή στο οικονομικό πεδίο με την τρόικα, αποτελεί το ραντεβού που θα έχει το πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά επιχειρήματα που θα προβάλει ο πρωθυπουργός, εκτός βέβαια από τα θετικά στοιχεία (αύξηση εσόδων, περιορισμοί δαπανών, πρωτογενές πλεόνασμα), θα είναι η ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, κάτι που θα το συνδυάσει ευθέως με την απόρριψη κάθε νέου δημοσιονομικού μέτρου, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

Θα παρουσιάσει στοιχεία που θα καταδεικνύουν τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και θα επισημάνει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί προ πολλού.

ethnos.gr