Ήρθε η ώρα να πληρώσει κι η Εκάλη διαβάσαμε από κάτι ψευδοαριστεράντζες της φακής σχετικά με την ψήφιση του ενιαίου φόρου ακινήτων. Μήπως ήρθε κι η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα; (Λάρισα, Αλκαζάρ, 80s)

του Στρατή Μαζίδη

Αυτό είναι το πρόβλημα ανόητε. Το και. Με συνδυασμό ΕΝΦΑ και ΦΑΠ για να μη χάσετε τους αγρότες (πολλοί από τους οποίους είχαν μάθει να ζουν με τις επιδοτήσεις δανείζοντας ο ένας τα ζώα του στον άλλο ή δείχνοντας ο ένας τις ελιές του άλλου) θα πληρώσουν μαζί με την Εκάλη και το Πέραμα, τα Πατήσια, ο Κορυδαλλός κτλ. Όχι οτι ο ΕΝΦΑ μόνος του είναι λίγος. Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι κατά τι κουτσουρεμένο, αλλά ο ΦΑΠ θα γεμίσει τα κενά ακυρώνοντας την ψευδομείωση του φόρου.

Θα πληρώσει λοιπόν:

> κι ο φουκαράς που έχει ένα διαμέρισμα του 1994 120 τμ στο Χολαργό, ένα κατάστημα 40 τμ στον Ταυρό και το πατρικό του 80 τμ στις Τζιτζιφιές.

> κι η καημένη με το σπίτι του 2000 των 100 τμ στην Ελληνορώσων και το εξοχικό που αγόρασε πρόπερσι στη νότια Εύβοια των 45 τμ.

> κι ο παππούς που επένδυε το παξιμάδι που έβγαζε από το σκατό του όπως ο Τζαμτζής και πέρα από το τριόφορο που έκανε στα Πετράλωνα για να προικίσει κάποια στιγμή τις κόρες του, πήρε κι ένα οικόπεδο στη Λούτσα όταν ήταν φθηνά κι αγόρασε 2 δωμάτια στη Νέα Μάκρη για να παραθερίζει το καλοκαίρι.

Και πόσοι ακόμη φουκαράδες, καημένοι, παππούδες, γιαγιάδες, παξιμαδοπαραγωγοί δε θα πληρώσουν μαζί με την Εκάλη γ@μώ το κεφάλι μου! Γιατί μου; Σου!