Πάνω από 750 εργαζόμενοι της Εθνικής, εκδήλωσαν τις δύο πρώτες ημέρες υποβολής των σχετικών αιτήσεων, ενδιαφέρον για την οικειοθελή αποχώρησή τους από την Εθνική Τράπεζας μέσω του προγράμματος εθελούσιας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Δεκεμβρίου.


O αριθμός των εργαζομένων που εκδήλωσε ενδιαφέρον μέχρι τώρα, δημιουργεί αισιοδοξία στη διοίκηση του ομίλου για την κάλυψη του στόχου μείωσης του προσωπικού έως και το τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της τράπεζας είναι η αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων άρχισε από την Παρασκευή 20 τρέχοντος μηνός και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι οι βασικές υπηρεσίες της τράπεζας που ασχολούνται με την εθελούσια θα λειτουργούν και το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των πρώην FBB και Probank, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει ο καθένας τους και αποσκοπεί στη συμμετοχή 2.000 εξ αυτών.

Το συνολικό κόστος για την Τράπεζα, σε περίπτωση συμμετοχής 2.000 υπαλλήλων στο πρόγραμμα, υπολογίζεται σε 160 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους εκτιμάται σε ποσό ύψους 120 εκατ. ευρώ ετησίως.

greekmoney.gr