Την αξιολόγηση “B-/B” για την Ελλάδα, με σταθερό outlook, επιβεβαιώνει η Standard & Poor’s. Περιμέναμε καλύτερη αξιολόγηση, αν και τα λόγια για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια της κυβέρνησης  είναι θερμά.

Ο οίκος θεωρεί ότι το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης έχει ενισχυθεί σημαντικά. Παράλληλα, σημειώνει πως θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Ελλάδας εάν η ανάπτυξη του ΑΕΠ αυξάνονταν με πιο ουσιαστικό ρυθμό.

“Κατά την εκτίμησή μας, τα βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών έχουν ενισχύσει την εξωτερική και δημοσιονομική επίδοση”, αναφέρει  ο οίκος.

“Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην είσπραξη των δημοσιονομικών εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο”.

Σύμφωνα με την S&P, το σταθερό outlook εξισορροπεί την προσήλωση της κυβέρνησης στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έναντι των οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αυτές.