Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο Νίκος Δήμου, στέλεχος του Ποταμιού, με το άρθρο του στο protagon.gr με τίτλο «Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το ‘21;».

Ο κ. Δήμου σημειώνει ότι η Επανάσταση δεν ξεκίνησε από τους κλέφτες και τους αρματωλούς αλλά από φιλήσυχους αστούς-εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα, πως η Εκκλησία την πολέμησε και πως οι Έλληνες προέβησαν σε θηριωδίες.

Παράλληλα, ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένα βιβλίο στο σχολείο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα θα καιγόταν στην πυρά και πως θα ωριμάσουμε όταν τα βιβλία μας συμπεριλάβουν δύσκολες αλήθειες.

«Λυπάμαι ειλικρινά για κάποιες στρεβλώσεις της ιστορίας. Εν πάσει περιπτώσει, αν κάποιοι έχουν την ανάγκη να αναθεωρήσουν την ελληνική ιστορία, τους λέω η ιστορία αυτή γράφτηκε με αίμα και δεν ξαναγράφεται» σχολιάζει στο STAR ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

«Σήμερα το ποτάμι παρουσίασε την πρώτη του θέση: την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας για να αποτυπώνεται η εθνοκάθαρση του Κολοκοτρώνη κατά των Τούρκων, οι θηριωδίες των Ελλήνων, και ο βρώμικος ρόλος της Εκκλησίας… Αυτά!!!» σχολίασε από την πλευρά του ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης στο facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Δήμου, ωστόσο, δείχνει να κινείται και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης: «Ίσως καλώς δεν λέγεται και αυτή η πολύ δυσάρεστη πλευρά. Συμφωνώ, όμως, μαζί του ότι κάποτε οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια, όταν γίνουν ενήλικες».

Ο Νίκος Δήμου αποδομεί ό,τι γνωρίζαμε για την Επανάσταση του 1821