Ν’ αντιμετωπίσουν με ενότητα, πίστη και αλληλεγγύη τις οικονομικές δυσκολίες κάλεσε τους Έλληνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Η κρίση πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Οι Έλληνες πρέπει να ξαναγίνουμε μία οικογένεια, να αγαπά και να φροντίζει ο ένας τον άλλο και να μην θέτουμε πάνω απ’  όλα τις σκοπιμότητες και τις ιδιοτέλειες» υπογράμμισε  κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, ο πόνος που βιώνει τον τελευταίο καιρό ο καθένας, μάς έχει ωριμάσει. «Πονέσαμε πολύ, αλλά σιγά –σιγά θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, κυρίως την αλληλεγγύη, σε ένα κοινό στόχο. Με την πίστη μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία» προσέθεσε.

Με αφορμή την εορτή του Πάσχα, αλλά και την συμπλήρωση ενός έτους φροντίδας, από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» σε ηθοποιούς, με καθημερινά γεύματα αγάπης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς για τα προβλήματα της καθημερινότητας και να μοιράσει πασχαλινά δώρα.

Αναφερόμενος στην προσφορά των Ελλήνων ηθοποιών ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «το έργο του ηθοποιού είναι να κάνει τους άλλους τους ανθρώπους να γελάσουν να προβληματιστούν, να δούνε τη ζωή με τη σωστή διάσταση» αλλά όπως είπε, «μόνο με αλλαγή νου και καρδιάς μπορούμε να σταματήσουμε συνήθειες και πάθη που αρρωσταίνουν την κοινωνία μας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο και την «Αποστολή» για τη συνεχή της στήριξη στους ηθοποιούς, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη ανεργία στον κλάδο και οι νέοι ηθοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση.