Τώρα που κόπασε το κύμα αντιδράσεων στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών,της περασμένης Κυριακής, ήρθε η ώρα να γίνει μια καταμέτρηση όσων στήριξαν τις επίσημες επιλογές της ΝΔ.

Είναι σαφές, κι αυτό διαφαίνεται εύκολα, από τα αποτελέσματα αλλά και τις κινήσεις των πολιτικών προσώπων ότι δεν συντάχθηκαν με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, αρκετοί στους ηγετικούς κύκλους της Συγγρού.

Το εμφανέστερο παράδειγμα υπήρξε αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη και της “ομάδας Μητσοτάκη” καθώς τόσο οι ίδιοι όσο κυρίως πρόσωπα του κύκλου τους εμφανίστηκαν να σαμποτάρουν την προσπάθεια, με σκοπό να έχουν σημεία κριτικής στον ίδιο τον Α. Σαμαρά για τις επιλογές του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κομματικού μηχανισμού δέχονται την επιρροή της οικογένειας Μητσοτάκη, είτε ανοιχτά, είτε έμμεσα υποστήριξαν διαφορετικές επιλογές από αυτές της ΝΔ.

Το γεγονός μάλιστα, ότι ο κ. Κουμουτσάκος, θεωρείται “άνθρωπος του Μολυβιάτη κι άρα Καραμανλικός”, οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακρότητες ιδιαίτερα στα Νότια προάστια (Κ. Χατζηδάκης) και τον Πειραιά, όπου έριξε βάρος υπέρ του κ. Σγουρού ο εκ των σταθερών υποστηρικτών της Ντόρας Μπ., εφοπλιστής, πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και υποψήφιος Βαγγ. Μαρινάκης.

Το ίδιο σκηνικό διαπιστώθηκε, αν και σε μικρότερο βαθμό, στην περίπτωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη,από τον ισχυρό κύκλο φίλων της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.

Όμως πλην των “μητσοτακικών” κι ορισμένοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και δεκαετίες φίλοι του, μέσα στο Μαξίμου, αντέδρασαν αρνητικά και απαξιωτικά στην υποψηφιότητα του Γ. Κουμουτσάκου  όταν δεν μπόρεσαν να μεταβάλλουν την άποψη του πρωθυπουργού για την καταλληλότητά του.

Μετά από αυτά, δεν είναι περίεργο πως η ΝΔ έχασε την Αθήνα και την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας….

Πηγή