ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Η 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα συνέλθει στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας από 6-10 Ιουλίου 2014, στο ξενοδοχείο Philadelphia Marriott Downtown Hotel με θέμα «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Οικογένεια: Κατοικητήριον του Χριστού και Μαρτυρία του Ευαγγελίου Του». 

Παράλληλα με την Κληρικολαϊκή πραγματοποιείται και το Συνέδριο της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εστιάζοντας στο θέμα της εφετεινής κληρικολαϊκής «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Οικογένεια: Κατοικητήριον του Χριστού και Μαρτυρία του Ευαγγελίου Του» παρέθεσε τις εξής σκέψεις:

            «Με την βιβλική διαβεβαίωση ότι εκ Θεού πάσα οικογένεια εν ουρανοίς και επί γης ονομάζεται (Εφεσ. 3:15), έχουμε αναγνωρίσει τη ζωτικής σημασίας σύνδεση της οικογενείας με το Θεό. Αυτή η σύνδεση είναι απαραίτητη για την πραγματική ταυτότητα της οικογενείας, την ζωή και την ευημερία της οικογενείας, καθώς και το ρόλο της οικογενείας στη ζωή των μελών της, αλλά και στον κόσμο. Θα πρέπει να τονίσουμε ως πρωταρχικής σημασίας, τη διακονία προς την οικογένεια. Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας για τη σύνδεση των οικογενειών με το Θεό. Ασφαλώς, αυτό είναι απαραίτητο για τη σωτηρία και την ευημερία του κάθε μέλους της οικογενείας ξεχωριστά, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας στο έργο της διαδόσεως του Ευαγγελίου. Ας εστιάσουμε με όλη μας τη δύναμη στην κλήση αυτή για την στήριξη και ενίσχυση των οικογενειών. Ας αφιερώσουμε, από τώρα και στο διάστημα που έρχεται, το χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την στήριξη της ορθοδόξου χριστιανικής οικογενείας, η οποία αποτελεί κατοικία του Χριστού και μαρτυρία του Ευαγγελίου».

            Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και συνέρχεται ανά διετία υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου. Ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή, την ανάπτυξη και ενότητα της Εκκλησίας, εκτός θεμάτων δογματικής και κανονικής φύσεως. Φροντίζει για ό,τι αφορά τα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, για οικονομικά και διοικητικά θέματα, για τις διακονίες της φιλανθρωπίας και της εκπαιδεύσεως και γενικά τον αυξανόμενο ρόλο και επιρροή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη ζωή της Αμερικής.   

            Η 42η Κληρικολαϊκή πραγματοποιείται φέτος στην Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης της οποίας ηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος. Συμπρόεδροι της Κληρικολαϊκής έχουν οριστεί  η κ. Anastasia Michals από την πόλη Manasquan NJ (της ενορίας Αγίου Γεωργίου , Ocean NJ), και ο κ. Michael Karloutsos από την Φιλαδέλφεια (της ενορίας Αγίου Λουκά, Broomall, Pa.). Το Οικουμενικό

 

Πατριαρχείο θα αντιπροσωπεύσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

            Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις και εργασίες επιτροπών, και οργανισμών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπως, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Κληρικών, η Εθνική Αδελφότης Πρεσβυτερών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Κληρικών, η Εθνική Ένωση Ελληνορθοδόξων Μουσικών και Ψαλτών και το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα.

            Παραθέτουμε συνοπτικό πρόγραμμα της Κληρικολαϊκής και περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής www.goarch.org

 

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

8:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου

12:00 μ.μ – Εγγραφές Αντιπροσώπων

3:30 μ.μ – Εγκαίνια Εκθεσιακού Χώρου

5:00 μ.μ – Συμβούλιο της Εθνικής Αδελφότητος Πρεσβυτερών

4:00 μ.μ – Γενική Συνέλευση της Εθνικής Φιλοπτώχου

5:30 μ.μ – Δεξίωση της Ένωσης Ελληνορθοδόξων Μουσικών

6:00 μ.μ – Δεξίωση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

8:00 π.μ. – Εγγραφές Αντιπροσώπων

9:00 π.μ. – Επίσημη έναρξη και Εναρκτήρια Ομιλία

11:30 π.μ. – Εισηγήσεις Μητροπολιτών

 

 

2:00 μ.μ. – Γενική Σενέλευση της Εθνικής Φιλοπτώχου

2:00 μ.μ. – Εκπαιδευτικά Σεμινάρια των τμημάτων διακονίας

6:30 μ.μ. – Εορταστική Ψυχαγωγική Εκδήλωση

 

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

8:00 π.μ. – Πρόγευμα Κληρικών

9:00 π.μ. – Γενική Συνέλευση της Εθνικής Φιλοπτώχου

9:00 π.μ. – Συνεδρίαση Ένωσης Ελληνορθοδόξων Μουσικών

9:30 π.μ. – 1ο Σεμινάριο για την Ορθόδοξη Οικογένεια

10:00 π.μ. – Γενική Συνέλευση της Ένωσης συνταξιούχων κληρικών

1:00 μ.μ. – 2ο  Σεμινάριο για την Ορθόδοξη Οικογένεια

3:30 μ.μ. – Ενημερωτικές Συναντήσεις Κληρικών και Πρεσβυτερών

5:00 μ.μ. – Δεξίωση του Ελληνικού Κολλεγίου, Θεολογικής Σχολής

5:00 μ.μ. – Δεξίωση της Εθνικής Φιλοπτώχου

6:00 μ.μ. – Ψυχαγωγική Εκδήλωση για τις Οικογένειες των Κληρικών

7:30 μ.μ. – Ελεύθερο βραδινό για τους συνέδρους

 

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

9:00 π.μ. – Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κληρικολαϊκής

9:30 π.μ. – Γενική Συνέλευση της Εθνικής Φιλοπτώχου

7:00 μ.μ. – Δεξίωση και Επίσημο Δείπνο