«Επανέλαβα πως πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια το απόγευμα της Δευτέρας, απαντώντας έτσι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών «για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές».

Ο  κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι προωρες εκλογές, αυτό δηλαδή που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβόυνται οι ξένες αγορές, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κ. Παπούλιας: Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση

Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση, είχε τονίσει νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Αντώνη Σαμαρά, κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στα γραφείο του.

«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

«Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές – Διανύσαμε πάρα