Ο κατακερματισμός του χώρου του κέντρου θα διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει προς την αυτοδυναμία υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που δείχνουν να μην ανησυχούν από το νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου.

«Το ότι εξήγγειλε κόμμα μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη», τόνιζε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αποκλείοντας την ίδια ώρα οποιαδήποτε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
 

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η «καθαρή εντολή» και η μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ εξακολουθεί να είναι πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία με δυνάμεις με τις οποίες υπάρχει κοινός προγραμματικός στόχος.
 

Μαραθώνιες συνεδριάσεις για τα ψηφοδέλτια

Η επιτροπή ψηφοδελτίων (Δ.Βίτσας, Π. Κουρουμπλής, Π.Λαφαζάνης, Θ.Δρίτσας) μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου συνεδρίαζαν για άλλη μια ημέρα χθες μέχρι αργά προκειμένου να κλειδώσουν τις προτεινόμενες υποψηφιότητες.
Οι συσκέψεις για την καλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση σε Αττική, Πειραιά και Θεσσαλονίκη είναι συνεχείς. Σε κάθε περίπτωση την τελική έγκριση θα την δώσει μια σύντομη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί. Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας που δεν αποκλείεται να προηγηθεί.

 

Έχοντας ως βασικό όπλο την απόφαση για διεύρυνση των συμμαχιών, υπάρχουν κορυφαία στελέχη που θεωρούν πως οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης και Θεοδώρα Τζάκρη είναι πολύ κοντά στο να μπουν στις λίστες της Κουμουνδούρου για την ημέρα των εκλογών.
Απαντήσεις δεν υπάρχουν ακόμα για τον Μάρκο Μπόλαρη, ούτε από την πλευρά του πρώην ανεξάρτητου βουλευτή, ενώ ακόμα και στενοί συνεργάτες του Αλεξη Τσίπρα δεν μπορούν να προβλέψουν τι θα γίνει για τις Ραχήλ Μακρή, αλλά και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Πάντως υπογραμμίζουν με νόημα πως οι περιπτώσεις των δυο πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ είναι διαφορετικές.
Προς την Κουμουνδούρου, πάντως, έδειξε να κινείται η δήλωση που έκανε η Ασημίνα Ξυροτύρη "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" μετά την απόφασή της να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ. «Το κόμμα άργησε να κάνει σαφείς τις προθέσεις του. Στο συνέδριο ήταν σωστές οι αποφάσεις. Η επιλογή μας να μην ψηφίσουμε ΠτΔ ήταν σαφής. Λυπάμαι, απογοητεύτηκα ότι δεν υπήρξε η προεκλογική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγηθήκαμε σε μεγαλύτερο αδιέξοδο».

Πηγή