Η GREEN DOT και η Remedica, δύο κυπριακές εταιρείες, είναι μεταξύ των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που έχουν τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur» στα European Business Awards 2014-2015.

 Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της RSM Cyprus, μέλους της RSM International, κύριου χορηγού και υποστηρικτή των βραβείων για όγδοη συνεχή χρονιά, είναι η πρώτη φορά που προκρίνονται στον τελικό δύο κυπριακές επιχειρήσεις και θα διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν.

Η GREEN DOT (CYPRUS) Public Co Ltd έλαβε το βραβείο Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Αειφορίας (The Award for Environmental & Corporate Sustainability) και η Remedica Ltd το βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών (The Import/Export Award).

Παράλληλα, συνεχίζεται  η ψηφοφορία του κοινού η οποία θα αναδείξει τον National Public Champion, δηλαδή την εταιρεία από τους National Champions της κάθε χώρας, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου, και οι National Public Champions της κάθε χώρας θα παραμείνουν στη διαδικασία ψηφοφορίας που θα συνεχιστεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάδειξη του European Public Champion. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του European Public Champion θα ανακοινωθούν στον τελικό τον Ιούνιο.

Τα European Business Awards είναι επιχειρηματικά βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων της Ευρώπης. Επίσημος Patron των βραβείων είναι ο Karel de Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου.

Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει μέσω συνεντεύξεων την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση στην κάθε μία από τις δέκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award τον Ιούνιο του 2015, στο Gala απονομής που θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στο Λονδίνο.

Πηγή: Φιλελεύθερος