Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι η χειρότερη μεταξύ όλων των επιλογών, για όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οπως αναφέρεται στην Wall Street Journal, τα σχόλια του επικεφαλής έρχοντα μόλισ μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, όπου οι αξιωματούχοι αναμένεται να θέσουν τα θεμέλια μιας συμφωνίας.Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν «η πιο ακριβή λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ, ενώ πρόσθεσε πως  «γι’ αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε ακριβώς αυτό».

Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση «έχει διαφορετικές προτεραιότητες» από την προηγούμενη «είναι κατανοητό και δεν αποτελεί κάτι νέο», σχολιάζει ο κ. Ρέγκλινγκ. «Αυτό το έχουμε δει επίσης, για παράδειγμα, όταν η κυβέρνηση της Ιρλανδίας άλλαξε στο μέσο του προγράμματος διάσωσης. Και εκεί ήταν εφικτό να αλλάξουν επιμέρους μέτρα, αλλά η βασική κατεύθυνση διατηρήθηκε».

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ESM τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σε χώρες της ευρωζώνης, ώστε να ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα η ανάπτυξη. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής τη ΕΚΤ μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και να έχουν αποτέλεσμα ως προς αυτό. «Με τις πρόσφατες αποφάσεις της, η ΕΚΤ έκανε το μέγιστο δυνατό ώστε να κερδίσει χρόνο. Τώρα εξαρτάται από τις κυβερνήσεις».

Ρέγκλινγκ: Το Grexit είναι η χειρότερη επιλογή για όλους